16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialUn tur mediocru pentru CSU Neptun Constanţa

Un tur mediocru pentru CSU Neptun Constanţa

Un an care se anunţa catastrofal s-a terminat undeva pe linia de plutire. CSU Neptun nu e ultima în clasament, deşi nu a jucat cu ultimele două clasate, dar nu este nici dincolo de graniţa echipelor cu probleme şi va avea un maxi-retur de foc din cauza propriilor slăbiciuni. Cu doar trei puncte în nouă runde, constănţencele au avut un atac de valoare medie şi o apărare asemenea, chiar dacă ultima a stat de multe ori pe umerii portarului Mihaela Diana Petrescu, cea care la doar 23 de ani promite să aibă un viitor frumos în acest sport. Tot la lucruri pozitive trebuie trecută evoluţia Oanei Tiron, a şasea marcatoare din Liga Naţională, cu 48 de goluri, asta în condiţiile în care CSU nu a dat piept cu Vâlcea sau Ploieşti, echipe evident mai slabe ca formaţia de pe litoral.

„Sezon slab”

În ciuda problemelor de la începutul sezonului, dar şi a lotului adunat în pripă, aşteptările sunt destul de mari la Constanţa. Fără a fi absurzi, cei din concuderea clubului consideră că trei puncte sunt puţine în acest sezon de toamnă şi că în trei-patru partide se putea obţine un rezultat bun, inclusiv în meciul cu Deva.

„Am jucat mediu o repriză. Repet, mediu, nu bine, şi am păstrat egalitatea pe tabelă. Lipsa de concentrare în faţa porţii ne-a privat de o pauză în avantaj, dar ce s-a întâmplat în a doua parte mă depăşeşte. Am marcat doar două goluri în 20 de minute, ori cu asemenea prestaţii nu ai cum să emiţi pretenţii. Este inadmisibilă o astfel de atitudine. Au intrat la cabine cu capul plecat după două ratări în situaţie de unu contra unu, şi s-au întors la fel, fără atitudine, fără prezenţă, fără curaj, iar de aici rezultatul”, ne-a explicat fostul internaţional Silviu Băiceanu, actualul manager al echipei.

De altfel, Băiceanu concideră că şi la meciurile de la Craiova şi Zalău, atitudinea le-a privat pe constănţence de un rezultat pozitiv, el demontând varianta conform căreia victoria cu Jolidon Cluj le-a produs un blocaj din prea multă… automulţumire.

„Partida cu U Jolidon a fost ce trebuia să fie, nu un accident, dar exclud varianta unui efect negativ asupra echipei. Am avut însă alte meciuri unde am greşit flagrant şi ne-am băgat în jocul infect al adversarilor, cu rezultatele de rigoare. Craiova, la momentul în care a jucat cu noi, era o echipă care efectiv se târa în Liga Naţională şi care împotriva noastră a evoluat execrabil. Ce am făcut noi? Am intrat în acel joc jalnic al unei echipe care se chinuia să ne dea gol şi am reuşit să luăm bătaie. Şi la Zalău situaţia a fost similară, deşi acolo am jucat mai bine chiar dacă am pierdut”, ne-a spus oficialul.

Vor să evite retrogradarea

Aşa cum a susţinut şi după succesul neverosimil cu Jolidon (33-25), Băiceanu exclude o schimbare de obiectiv, mai ales după înfrângerile cu Deva şi Brăila, ambele venite după o repriză în care ofensiva a evoluat execrabil.

„Nu putem avea alt obiectiv şi nici nu cred că vom face ceva transferuri în această iarnă. Fetele au primit o vacanţă de două sau trei săptămâmâni şi vor reveni la echipă în decembrie, sărbătorile urmând să le facem în cantonament. Asta e viaţa de sportiv şi decizia Federaţiei, aşa că mergem înainte. Din 4 ianuarie ne întoarcem la meciuri cu, sper eu, două succese, dar fără a avea planuri mai mari decât salvarea. Poate sezonul viitor va fi altfel”, a spus Băiceanu.

Cele mai citite

Prețul franzelei s-a dubat de la începutul războiului din Ucraina. Prețul grâului a scăzut, iar producția de cereale este în creștere

Alimentele de bază, în special pâinea și produsele de panificație, s-au dublat în ultimii doi ani de la izbucnirea războiului din Ucraina. Deși avem...

Urmează să participi la un eveniment și vrei un look impecabil? Alege un costum de ceremonie marca Seroussi

Într-o lume frenetică, plină de schimbări rapide, există câteva lucruri ce rămân constante. Acestea sunt evenimentele importante pe care ni le amintim întotdeauna cu...

Spania ajută militar Ucraina: va trimite rachete Patriot şi tancuri Leopard

Spania intenţionează să trimită rachete Patriot şi tancuri Leopard în Ucraina, ca parte a unui pachet de arme de 1,13 miliarde de euro, anunţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă