15.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialUn suspect belgian, bănuit de legături cu atentatele din Paris, pus în...

Un suspect belgian, bănuit de legături cu atentatele din Paris, pus în libertate

A zecea persoană inculpată în dosarul belgian al anchetei care vizează atentatele din Paris, de pe 13 noiemrbie, a fost pus în libertate de poliţia belgiană, însă bărbatul rămâne sub urmărire, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Ayoub Bazarouj, un belgian de 22 de ani, a fost arestat la 30 de decembrie în districtul Molenbeek din Bruxelles, iar detenţia sa provizorie a fost prelungită cu o lună în 5 ianuarie. 

Camera de punere sub acuzare de la Bruxelles, jurisdicţie de instrucţie la care el a înaintat apel, a decis să anuleze detenţia sa provizorie, a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al Parchetului federal belgian, Eric Van Der Sypt. 

Tânărul, ce are o soră şi doi fraţi radicalizaţi plecaţi în Siria, rămâne inculpat pentru ‘asasinate teroriste şi participare la activităţile unui grup terorist’, potrivit aceleiaşi surse. 

‘În ceea ce priveşte primul cap de acuzare – asasinate teroriste – se pare că nu există mare lucru. Totuşi, nu Parchetul este cel care trebuie să decidă pentru ce va fi el în final urmărit; acest lucru va fi decis la sfârşitul procedurii’, a explicat Van Der Sypt. 

La trei zile după atentatele de la Paris, domiciliul familiei Bazarouj, situat pe strada Delaunoy din Molenbeek, a fost ţinta unei spectaculoase descinderi a poliţiei. Anchetatorii belgieni credeau că Salah Abdeslam, suspectul-cheie care încă este căutat, s-a refugiat în acest cartier bruxellez de unde provin numeroşi jihadişti, după ce i-a însoţit pe atentatorii sinucigaşi spre Stade de France. 

Ayoub Bazarouj a fost arestat la sfârşitul lui decembrie, după ce a făcut aluzie la Salah Abdeslam în timpul unor convorbiri telefonice, însă a fost vorba de simple ‘glume’, potrivit avocatului său, Yannick De Vlamynck.

Cele mai citite

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă