19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialUn sat de pe malul Prutului devenit oras va avea invatamant superior

Un sat de pe malul Prutului devenit oras va avea invatamant superior

» Tinerii din localitatea botosaneana stefanesti, dar si moldovenii de peste Prut care vin in tara noastra la studii nu vor mai fi nevoiti sa mearga in Iasi sau Suceava pentru a urma cursurile unei facultati.

» Ei vor putea deveni studenti chiar la o facultate din stefanesti.

Autoritatile locale au batut palma cu conducerea Facultatii de Geografie din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi pentru a infiinta o filiala a facultatii in stefanesti, satul devenit oras in 2004. Asezarea geografica a contat mult in alegerea facuta de reprezentantii universitatii iesene. "Eu am avut baiatul student la Facultatea de Geografie in Iasi si profesorul Gheorghe Romanescu, care este seful catedrei, a ramas foarte impresionat de zona asta cu Prutul si a zis ca decat sa se duca in Delta pentru drumetiile care le fac ei mai bine vin aici si cu ocazia asta deschid si facultate", ne-a declarat viceprimarul orasului stefanesti, Puiu sparhat. Investitia va demara anul acesta.

Reprezentantii universitatii au cumparat deja terenul pentru amenajarea sediului facultatii. "Au platit in jur de un miliard de lei pentru un teren pe care l-au cumparat, iar noi le-am inlesnit facilitati, in sensul ca i-am scutit de taxe si impozite timp de trei ani", ne-a spus primarul orasului de pe malul Prutului, stefanel Rusu. Facultatea va asigura locuri pentru cel putin 60 de studenti intr-un singur an: "Vom avea un campus universitar, asta e sigur acum, pentru ca avem un parteneriat cu Universitatea AL. I Cuza care vor sa faca o facultate aici. Vor sa se uneasca cu cei de la Educatie Fizica si Sport ca sa faca doua specialitati", ne-a mai spus viceprimarul sparhat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă