22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUn primar prahovean pierde procesul prin care cere anularea ordinului privind încetarea...

Un primar prahovean pierde procesul prin care cere anularea ordinului privind încetarea mandatului

Primarul comunei prahovene Drajna, Violeta Gonţea, care a rămas fără mandat pe motiv de incompatibilitate şi a atacat în instanţă decizia de încetare a mandatului, a pierdut procesul prin care cere anularea ordinului prefectului privind încetarea mandatului, decizia putând fi atacată cu recurs.

 

Magistraţii Tribunalului Prahova au respins acţiunea înaintată în contencios administrativ de primarul comunei Drajna, Violeta Gonţea, care a solicitat în instanţă anularea ordinului emis de prefectul de Prahova, Marius Sersea, prin care se constată încetarea mandatului de primar pe motiv de incompatibilitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 15 zile de la comunicare.

După aflarea soluţiei pronunţate de Tribunalul Prahova, Violeta Gonţea a declarat că va ataca decizia Tribunalului Prahova şi că,dacă va pierde procesul definitiv şi vor fi organizate noi alegeri în comună, va candida din nou.

Între timp, Violeta Gonţea îşi îndeplineşte în continuare atribuţiile de primar al comunei Drajna, întrucât, înainte de a se pronunţa în procesul privind anularea ordinului prefectului de încetare a mandatului de primar, Tribunalul Prahova a dispus, într-un alt proces, suspendarea acestui ordin până la o decizie definitivă în procesul privind anularea.

Primăriţa comunei Drajna a rămas fără mandat la sfârşitul lunii iulie, la doar o lună după învestirea în funcţie, după ce prefectul de Prahova a dat un ordin privind constatarea încetării mandatului de primar ca urmare a constatării stării de incompatibilitate.

Ordinul prefectului Marius Sersea, care este contrasemnat de subprefectul Rodica Paraschiv, a fost dat pe motiv că primăriţa Violeta Gonţea, aflată la primul mandat, a fost, timp de o zi, în stare de incompatibilitate, ea fiind în acelaşi timp primar, dar şi membru în Consiliul de Administraţie al unei şcoli din comună.

Potrivit prefectului de Prahova, Marius Sersea, Violeta Gonţea a deţinut, timp de 16 zile, funcţia de primar şi pe cea de membru în CA al unei şcoli din comună, în condiţiile în care legea prevede că aleşii locali au posibilitatea de a opta pentru una dintre funcţii în termen de 15 zile. Reprezentanţii PDL susţin însă că Violeta Gonţea şi-a dat demisia din funcţia de membru al CA al şcolii „în termenul procedural” şi că oricum aceasta ar trebui să-şi păstreze mandatul întrucât Legea Educaţiei prevede că din Consiliile de Administraţie ale şcolilor pot face parte reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

În urma acestei decizii, reprezentanţii PDL Prahova l-au acuzat pe prefect că face “jocuri politice” şi că ordinul privind încetarea mandatului de primar este dat ca urmare a presiunilor politice făcute de către reprezentanţii PNL, partid din care prefectul de Prahova a făcut parte.

Cele mai citite

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă