19.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialUn oficial polonez a exercitat presiuni pentru ca Rusia să fie acuzată...

Un oficial polonez a exercitat presiuni pentru ca Rusia să fie acuzată pentru moartea lui Kaczynski

Reprezentantul Varşoviei în Comisia Interstatală de Aviaţie (IAC), Edmund Klich, a acuzat un oficial din aviaţia militară poloneză că a încercat să exercite presiuni asupra sa pentru a acuza Rusia pentru prăbuşirea avionului prezidenţial ce a avut loc în aprilie, la Smolensk, informează NewsIn.

Prăbuşirea avionului prezidenţial polonez în vestul Rusiei, în aprilie, a fost provocată de 12 factori, a declarat Klich, citat de RIA Novosti.

În luna octombrie, Klich a primit un raport tehnic al IAC privind accidentul aviatic din apropiere de oraşul rus Smolensk, în care şi-au pierdut viaţa preşedintele polonez Lech Kaczynski şi alte 95 de persoane.

Polonia speră să poată da raportul publicităţii în luna ianuarie.

“Nu unul, ci 12 factori au duşi la accident. Numărul de greşeli şi încălcări ale regulilor în timpul pregătirilor şi zborului în sine este terifiant”, a spus Klich într-un interviu pentru Rzeczpospolita Gazeta.

El a precizat că vremea a fost prea rea şi echipajul nu a avut şansa să aterizeze în siguranţă.

“Chiar dacă avionul ar fi atins pista, ar fi aterizat forţat, deşi, bineînţeles, ar fi fost mai puţin victime în acest caz”, a spus Klich.

Avionul Tu-154, la bordul căruia se aflau numeroşi politicieni polonezi importanţi, s-a prăbuşit în 10 aprilie. Delegaţia se îndrepta spre o ceremone de comemorare a masacrului de la Katyn, din 1940, în care peste 20.000 de polonezi au fost executaţi de forţele sovietice.

Cele mai citite

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

Germania o va susține pe Ursula von der Leyen pentru un al doilea mandat

Guvernul cancelarului german Olaf Scholz va propune un al doilea mandat pentru președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la o reuniune a liderilor...

Judecătorii desființează a doua oară rechizitoriul din Dosarul Revoluției

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis că rechizitoriul din dosarul "Revoluţiei", în care este acuzat fostul preşedinte Ion Iliescu, conţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă