3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialUn oficial polonez a exercitat presiuni pentru ca Rusia să fie acuzată...

Un oficial polonez a exercitat presiuni pentru ca Rusia să fie acuzată pentru moartea lui Kaczynski

Reprezentantul Varşoviei în Comisia Interstatală de Aviaţie (IAC), Edmund Klich, a acuzat un oficial din aviaţia militară poloneză că a încercat să exercite presiuni asupra sa pentru a acuza Rusia pentru prăbuşirea avionului prezidenţial ce a avut loc în aprilie, la Smolensk, informează NewsIn.

Prăbuşirea avionului prezidenţial polonez în vestul Rusiei, în aprilie, a fost provocată de 12 factori, a declarat Klich, citat de RIA Novosti.

În luna octombrie, Klich a primit un raport tehnic al IAC privind accidentul aviatic din apropiere de oraşul rus Smolensk, în care şi-au pierdut viaţa preşedintele polonez Lech Kaczynski şi alte 95 de persoane.

Polonia speră să poată da raportul publicităţii în luna ianuarie.

“Nu unul, ci 12 factori au duşi la accident. Numărul de greşeli şi încălcări ale regulilor în timpul pregătirilor şi zborului în sine este terifiant”, a spus Klich într-un interviu pentru Rzeczpospolita Gazeta.

El a precizat că vremea a fost prea rea şi echipajul nu a avut şansa să aterizeze în siguranţă.

“Chiar dacă avionul ar fi atins pista, ar fi aterizat forţat, deşi, bineînţeles, ar fi fost mai puţin victime în acest caz”, a spus Klich.

Avionul Tu-154, la bordul căruia se aflau numeroşi politicieni polonezi importanţi, s-a prăbuşit în 10 aprilie. Delegaţia se îndrepta spre o ceremone de comemorare a masacrului de la Katyn, din 1940, în care peste 20.000 de polonezi au fost executaţi de forţele sovietice.

Cele mai citite

De ce nu găseşti hainele potrivite? 5 greşeli comune la shopping

Ţi s-a întâmplat să mergi la shopping şi să nu găseşti haine care să îţi placă şi să ţi se potrivească? Ei bine, această...

Cadoul perfect poate fi o pereche de cercei aurii de la Moreas

Bijuteriile/accesoriile au o semnificație specială în viața oricărei femei, adăugând un plus de valoare și strălucire ținutei. O bijuterie care nu lipsește unei doamne...

Blinken apreciază că România este un partener foarte apropiat și un aliat foarte apreciat al SUA

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă