13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUn nou scandal: Carne de cal, în conserve de vită fabricate în...

Un nou scandal: Carne de cal, în conserve de vită fabricate în România şi vândute în M.Britanie

UPDATE. Preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, a declarat, joi seară, că a fost identificată firma românească producătoare a conservelor cu carne feliată de vită în care a fost găsită carne de cal şi că au fost demarate controale la aceasta.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a precizat, la Realitatea TV, că respectivele controale vizează trasabilitatea, de la materia primă la produsul finit.

Mănăstireanu a precizat că, în cazul în care ponderea cărnii de cal în conservele de vită depăşeşte 1%, este vorba despre fraudă.

_ _ _ _ _

Autorităţile britanice au descoperit, prin analiză ADN, carne de cal într-un lot de conserve etichetate ”carne de vită” şi fabricate în România.

Autoritatea britanică pentru Alimentaţie (FSA) a comunicat că produsul a fost fabricat în România, în ianuarie 2013, fiind comercializat în lanţurile de magazine Home Bargains (TJ Morris Ltd) şi Quality Save, potrivit The Guardian.

Lotul de conserve a fost descoperit în timpul unui control de rutină, iar cantităţile de carne de cal descoperită sunt în proporţie de 1-5%.

”FSA a fost informată că un lot de conserve de carne feliată de vită, care conţinea ADN de cal, a fost retrasă de la vânzare”, a spus un oficial al FSA.

 

Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...
Ultima oră
Pe aceeași temă