14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUn mort și cinci răniți, după un accident rutier în județul Bihor

Un mort și cinci răniți, după un accident rutier în județul Bihor

O femeie a murit și alte cinci persoane au fost rănite, dintre care două grav, în urma unui accident rutier produs în noaptea de marți spre miercuri pe șoseaua Borșului, între localitatea Sântion și municipiul Oradea, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Crișana, din județul Bihor.

În accident au fost implicate un autotren înmatriculat în Polonia și un microbuz.

În jurul orei 22.45, ISU Crișana a fost anunțat despre un accident rutier pe calea Borșului nr. 73 în care sunt implicate un microbuz cu 8 plus 1 locuri și un autotren. În microbuz erau trei femei și trei bărbați. Dintre cele șase victime, o femeie a fost declarată decedată, doi bărbați și o altă femeie sunt în stare foarte gravă (cod roșu medical) și două victime sunt cu multiple leziuni (cod galben medical), toate fiind transportate la spital, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU ''Crișana'', Camelia Roșca, citată de Agerpres.

La fața locului au fost mobilizate de urgență o autospecială de transport victime multiple, o autospecială cu spumă și apă din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, o autospecială de descarcerare grea, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea și trei echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.

Pompierii militari au intervenit pentru descarcerarea a trei persoane prinse între fiarele contorsionate ale microbuzului, echipajele medicale acordând îngrijirile medicale care se impuneau. Cele cinci victime în viață au fost transportate la Spitalul Clinic Județean.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, Alina Dinu, a declarat că polițiștii rutieri efectuează cercetări pentru elucidarea condițiilor în care s-a produs accidentul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă