14.5 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Un minut de dans sau Uf!, la Teatrul Mic

Acum 50 de ani, Gigi Căciu­leanu a debutat ca dansator pe scena Teatrului Mic în coregrafia lui Miriam Răducanu. Marele coregraf sărbătoreşte acest lucru revenind la Teatrul Mic, ca interpret cu noua sa creaţie coregrafică “Un minut de dans sau Uf!!!”, pe care şi-a dorit-o în tradiţia “Nocturnelor 9 ½” realizate de “Măiastra” Miriam Răducanu, căreia îi dedică acest spectacol.

Premiera va avea loc pe 5 şi 6 septembrie, orele 20.00, în cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu”. La fiecare reprezentaţie, coregra­ful şi compozitorul vor fi nevoiţi “să-şi pună picioarele în apă rece” pentru a produce de fiecare dată, în prezenţa publicului, complet altceva.

Muzica îi apar­ține “omului orchestră” Paul Ilea, căruia coregraful i-a cerut să plece de la temele cele mai cunoscute şi populare ale “colegului” său întru muzică şi trăsnăi Wolfgang Amadeus Mozart, dar să le dezvolte apoi în felul său cu cât mai multă “drăgăstoasă ireverenţă”. Întreg spectacolul este conceput de fapt în jurul complicatului şi deseori “nebunului” proces creator necesar pentru a obţine chiar şi un singur minut de dans.

Datorită acestei improvizaţii de fiecare seară, pentru a crea un minut de dans, spectacolele vor deveni cât se poate de diferite unul de celălalt. Astfel, fiecare spectacol va fi unic. O re-creaţie de fiecare seară, pentru spectator, care va vedea chinurile creaţiei pentru artişti! Uf!!!  

 
Ultima oră
Pe aceeași temă