23.4 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSportFotbalAtalanta - Leverkusen, în finala Europa League! Nemții continuă seria meciurilor fără...

Atalanta – Leverkusen, în finala Europa League! Nemții continuă seria meciurilor fără înfrângere, după un gol în prelungiri

Finala din acest an a Europa League le va pune față în față pe Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen, după rezultatele înregistrate joi seară în manșa retur a semifinalelor.

După ce în tur remizase pe Stade Velodrome, 1-1, Atalanta a învins-o la scor de forfait pe Olympique Marseille, 3-0, prin golurile marcate de Ademola Lookman (30), Matteo Ruggeri (52) și El Bilal Toure (90+5).

În cealaltă semifinală, AS Roma a fost aproape de a pune capăt seriei de invincibilitate a noii campioane a Germaniei, Bayer Leverkusen, chiar pe terenul acesteia, dar în cele din urmă meciul s-a terminat la egalitate.

După ce se impusese cu 2-0 pe Stadio Olimpico, Leverkusen a fost condusă acasă cu 2-0, prin dubla argentinianului Leandro Paredes (43 – penalty, 66 – penalty). Speranţele echipei giallorossa de a trimite meciul în prelungiri s-au spulberat în minutul 82, când Gianluca Mancini a marcat în propria poartă. Bayer a reuşit să evite şi înfrângerea in extremis, după ce a egalat la ultima fază a meciului prin Josip Stanisic (90+7).

Formația pregătită de Xabi Alonso are în acest moment un record greu de egalat, 49 de meciuri consecutive fără înfrângere în toate competiţiile.

Marea finală se va disputa pe 22 mai, pe Dublin Arena.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Kylian Mbappe va deveni jucătorul celor de la Real Madrid. Actele au fost semnate

Suporterii lui Real Madrid s-au bucurat sâmbătă de câștigarea celui de-al 15-lea trofeu în Liga Campionilor, iar duminică au primit o veste și mai...

Ciucă, Burduja și Ionuț Stroe au fost împreună pe stadion

Trei lideri de vârf al PNL, Nicolae Ciucă, Sebastian Burduja și Ionuț Stroe, au fost împreună la Stadionul „Arcul de Triumf” din București, în...

Autoritatea Vamală Română alocă peste 6,6 milioane de lei pentru servicii de transport aerian

Autoritatea Vamală Română (AVR) alocă peste 6,6 milioane de lei, fără TVA, pentru servicii de transport aerian intern şi internaţional de pasageri, urmând să...
Ultima oră
Pe aceeași temă