20 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialFostul preşedinte francez, Jaques Chirac, a fost spitalizat

Fostul preşedinte francez, Jaques Chirac, a fost spitalizat

Fostul președinte francez Jacques Chirac a fost spitalizat, miercuri, la Paris, pe motiv că se simţea “slăbit”, de câteva zile. Cu toate acestea, starea sa de sănătate nu prezintă “ niciun motiv de îngrijorare”, informează Agepres.

Chirac, în vârstă de 83 de ani, a fost spitalizat pentru un control general al stării sale de sănătate. Potrivit fiicei fostului preşedinte, Chirac urmează să rămână pentru câteva zile în spital.

‘Starea sa nu prezintă nicio îngrijorare’, a reiterat fiica cea mică a fostului șef de stat, care a fost responsabilă cu comunicarea în timpul președinției sale. 

Jacques Chirac, care s-a opus războiului SUA în Irak, este un personaj pitoresc și popular al vieții politice franceze, al cărui parcurs profesional a fost, de asemenea, marcat de probleme juridice.

De două ori ales la conducerea statului, în 1995 și în 2002 — în finalul unui duel inedit cu reprezentantul partidului de extrema dreaptă Frontul Național — cei 12 ani petrecuți la putere au făcut ca el să fie președintele cu cel mai lung mandat după predecesorul său socialist, François Mitterrand.

 

Cele mai citite

Cine este românul arestat pentru trădare, a cărui arestare a dus la expulzarea unui diplomat rus

Portalul instanțelor de judecată a publicat date din dosarul de la Curtea de Apel București, pe baza căruia un cetățean român a fost arestat...

Marcel Ciolacu, mesaj pentru românii din diaspora: “Vă cer iertare!”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-un discurs rostit duminică la Opera Națională Română, că fiecare român care pleacă definitiv din țară reprezintă un "eșec"...

Douăsprezece răniți în urma unor turbulențe la un zbor Qatar Airways

Douăsprezece persoane care călătoreau la bordul unui zbor Qatar Airways de la Doha către Irlanda au fost rănite în timpul unor turbulențe, a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă