14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialUn al șaselea zimbru a murit, în Rezervația Hațeg

Un al șaselea zimbru a murit, în Rezervația Hațeg

Încă un zimbru a murit, miercuri, în Rezervația Hațeg-Slivuț, din județul Hunedoara,după ce a fost bolnav mai multe zile, informează Agerpres. Medicii veterinari au prelevat probe ca să vadă dacă animalul a murit din cauza bolii limbii albastre.

Este cel de-al șaselea zimbru care a murit, în ultima lună de zile, în Rezervația Hațeg-Slivuț, pentru două dintre animale analizele de laborator confirmând faptul că sufereau de boala limbii albastre.

'Echipa de medici veterinari prezentă la fața locului prelevează organe care vor fi trimise la laboratorul sanitar veterinar pentru confirmarea sau infirmarea prezenței virusului bolii limbii albastre', a declarat directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, Mihai Jula.

Zimbrul care a murit este un mascul de un an și trei luni care se afla sub tratament cu antibiotice și multivitamine după ce medicii veterinari au observat modificări ale stării sale de sănătate: nu avea poftă de mâncare și se deplasa greu.

În rezervație mai trăiesc șapte zimbri care primesc substanțe nutritive și furaje de calitate, în încercarea îngrijitorilor de a-i ajuta să treacă prin această perioadă dificilă.

Accesul turiștilor în rezervație a fost restricționat, pentru a nu stresa animalele.

Cele mai citite

Cutremur în sudul Italiei! Sute de locuitori au fost evacuați

Aproximativ 140 de deținute dintr-o închisoare de femei de lângă Napoli au fost evacuate pentru evaluări structurale, în timp ce zeci de clădiri de...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

Cum să alegi o florărie online de încredere și să te bucuri de servicii de calitate 

În lumea digitală de astăzi, alegerea unei florării online de încredere poate fi o provocare. Cu o mulțime de opțiuni disponibile, cum vei putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă