14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialUn afro-american, executat după ce a fost condamnat la moarte în 1991

Un afro-american, executat după ce a fost condamnat la moarte în 1991

Americanul Troy Davis, condamnat la moarte în 1991, a fost executat joi prin injectare, a anunţat penitenciarul din Jackson, informează Mediafax.

Troy Davis, un negru condamnat la moarte în 1991 pentru uciderea unui poliţist alb, a făcut obiectul unei mobilizări internaţionale, îndoielile planând asupra vinovăţiei sale.

Curtea Supremă din Statele Unite a respins însă miercuri un ultim recurs a avocaţilor săi, deschizând calea pentru executarea sa după patru ore.

Potrivit martorilor care s-au adresat presei după executarea sa, Troy Davis, de 42 de ani, şi-a susţinut din nou nevinovăţia în ultimele cuvinte rostite.

“Incidentul în care poliţistul a fost găsit mort în 1989 nu a fost vina mea, nu aveam armă”, a declarat el, susţine o jurnalistă locală care a asistat la execuţia sa.

“Pentru cei care se pregătesc să-mi ia viaţa, Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a adăugat el, potrivit aceleiaşi surse.

Prezentat de susţinătorii săi ca un prototip al negrului condamnat pe nedrept, Davis a avut sprijinul unor personalităţi ca fostul preşedinte Jimmy Carter, Papa Benedict al XVI-lea şi actriţa Susan Sarandon, iar sute de demonstraţii de susţinere au avut loc în întreaga lume.

Cele mai citite

Firmele de păcănele preferă să funcționeze acolo unde legea le interzicea acest lucru

Cu multe firme chinuindu-se să constituie, după caz, garanția de 500.000, 800.000 sau de 1.000.000 de euro, restricționarea funcționării aparatelor la sate și în...

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...

Lawrence Wong a depus miercuri jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al Singapore

Lawrence Wong a depus jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al statului Singapore și este doar al patrulea lider de la independență, încheind...
Ultima oră
Pe aceeași temă