14.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialUE va lua masuri de urgenta

UE va lua masuri de urgenta

Uniunea Europeana va stabili noi masuri pentru combaterea gripei aviare, in cursul unei reuniuni de urgenta a unei comisii din domeniul sanatatii.
Comisarul european pentru Sanatate si Protectia Consumatorilor, Markos Kyprianou, a anuntat crearea unui cadru de lucru, la nivelul Executivului comunitar, pentru adoptarea unor masuri preventive si cresterea biosecuritatii (igiena), care va fi prezentat la intalnirea Comitetului pentru Alimente si Sanatatea Animalelor. Statele membre urmeaza sa ia masurile adecvate pentru reducerea riscului de transmitere a gripei aviare, printre care intarirea biosecuritatii la fermele avicole din Uniunea Europeana, in special in zonele cu risc ridicat.
In cursul zilei de astazi urmeaza sa fie organizata o intalnire de urgenta a expertilor in domeniul gripei aviare si al pasarilor migratoare, scopul reu-niunii fiind stabilirea riscului reprezentat de acestea. Grupul de experti va emite recomandari in privinta evitarii riscului potential prezentat de contactul oamenilor cu astfel de pasari.
Uniunea Europeana si statele membre vor oferi asistenta Romaniei, Turciei si altor state ingrijorate de posibila existenta a unor cazuri de gripa aviara.
Oficialii europeni din domeniul sanatatii au declarat ca intreaga populatie europeana expusa riscului ar trebui vaccinata impotriva gripei, pentru a se evita declansarea unei posibile pandemii.

Cele mai citite

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță critică tăierile bugetare aduse Parchetului European condus de Laura Codruța Kovesi

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/ALE) este unul din semnatarii unei scrisori adresate Comisiei Europene prin care europarlamentarii critică, tăierile bugetare aduse Parchetului European...

Construirea unui loc de parcare la Brașov costă 20.000 de euro, anunță primarul

Construirea unui singur loc de parcare etajat, în Brașov, costă 20.000 de euro, a anunțat primarul municipiului, Allen Coliban. Primarul municipiului Brașov s-a referit la...

1948-2024. Dinamo aniversează astăzi 76 de ani de la înființare

Clubul Sportiv Dinamo aniversează astăzi, 14 mai, 76 de ani de la înfiinţare, perioadă în care a produs performanţă la cel mai înalt nivel...
Ultima oră
Pe aceeași temă