13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalRoberta Metsola: Tbilisi, te auzim! Te vedem

Roberta Metsola: Tbilisi, te auzim! Te vedem

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, şi-a exprimat, marţi, sprijinul pentru poporul georgian, într-o postare pe reţelele de socializare, potrivit actualitate.org.

Roberta Metsola, mesaj pentru georgieni: Tbilisi, te auzim! Te vedem

„Tbilisi, te auzim! Te vedem! Georgienii de pe străzi visează la Europa. Fluturând cu mândrie steagul european. Ei vor un viitor european. Ei se aşteaptă la valori şi standarde europene. Parlamentul European este alături de poporul Georgiei”, scrie Roberta Metsola pe platforma X.

Noi proteste au izbucnit în Georgia după ce Parlamentul a aprobat o lege care ar favoriza interesele Rusiei.

Protestatarii spun că legea privind influenţa străină este inspirată din actele normative din Rusia lui Putin. Protestatarii numesc documentul „legea Rusiei”.

Ei sunt îngrijoraţi că legea va fi folosită de guvern pentru a restrânge disidenţa ceea ce va afecta speranţele Georgiei de a adera la Uniunea Europeană.

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, mesaj pentru români: Veți alege 33 de eurodeputați, nu-i lăsați pe alții să decidă pentru voi

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, le-a adresat un mesaj românilor, îndemnându-i să-și exercite dreptul de vot la alegerile europarlamentare din anul 2024.

“Peste 19 milioane de români vor alege 33 de eurodeputați. Nu-i lăsați pe alții să decidă pentru voi!”, a spus Roberta Metsola.

Președinta Parlamentului European a lansat acest mesaj în prezența președintelui Klaus Iohannis, cu prilejul vizitei la Strasbourg, la sediul Parlamentului European, a șefului statului român. După conferința de presă comună a președintei Parlamentului European și a președintelui României, președintele Iohannis urmează să țină un discurs în plenul Parlamentului European. În Parlamentul European este programată o dezbatere cu tema „This is Europe”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă