17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialUE se pregăteşte să adauge alte 11 nume pe lista cu persoane...

UE se pregăteşte să adauge alte 11 nume pe lista cu persoane vizate de sancțiuni pe fondul crizei din Ucraina

UE se pregăteşte să adauge încă 11 nume pe lista cu persoane vizate de sancţiuni ţintite pentru responsabilitatea lor în criza ucraineană, au anunţat miercuri surse europene, anunță Mediafax.

Un "acord preliminar" în acest sens a fost găsit la finalul unor negocieri a ambasadorilor celor 28 de state membre UE, a precizat o sursă. Acordul urmează să fie oficializat "în următoarele zile", a anunţat ea.

Potrivit unei alte surse europene, ambasadorii au căzut de acord să adauge încă 11 separatişti ucraineni pe lista cu persoane vizate de sancţiuni. Până în prezent, 61 de persoane sunt vizate de astfel de măsuri.

Pe de altă parte, Germania şi Franţa l-au invitat miercuri pe preşedinele ucrainean, Petro Poroşenko, să dea dovadă de "reţinere" pe plan militar.

Cele două ţări au mai anunţat stabilirea unui "contact", în următoarele zile, cu preşedintele rus, Vladimir Putin, căruia i se va cere să "exercite presiuni" asupra separatiştilor pentru a-i aduce la negocieri.

Cele mai citite

Ciolacu, despre creşterile de preţ: Din punctul meu de vedere, nu au niciun fundament economic

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Constanţa, întrebat despre produsele cărora li s-a micşorat cantitatea şi sunt vândute la acelaşi preţ ca înainte...

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...

Ciolacu transmite că soarta colaborării dintre PSD și PNL se discută pe 10 iunie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că pe data de 10 iunie, ziua de după alegerile locale şi europarlamentare, va avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă