29 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialUE este pregătită să decreteze un embargo asupra importurilor de petrol sirian...

UE este pregătită să decreteze un embargo asupra importurilor de petrol sirian – diplomaţi

Uniunea Europeană este pregătită să decreteze un embargo asupra importurilor de petrol sirian, din cauza continuării reprimării violente a mişcării de contestare a regimului din această ţară, au declarat luni surse diplomatice europene, citate de AFP, potrivit Mediafax.

„Există un consens politic privind un embargo european asupra importurilor de produse petroliere siriene”, a afirmat un diplomat, exprimându-se sub acoperirea anonimatului, la finalul unei reuniuni a experţilor UE pe această temă, la Bruxelles.

Această reuniune a experţilor nu a arătat „nici o obiecţie” a vreuneia dintre cele 27 de state UE faţă de un embargo petrolier, a precizat un alt diplomat european.

Decizia ar urma să devină efectivă până la sfârşitul săptămânii, după confirmarea ei de Guvernele celor 27 de state europene.

Europa achiziţionează 95 la sută din petrolul exportat de Siria, ceea ce reprezintă între un sfert şi o treime din veniturile acestei ţări.

Discuţiile continuă în acelaşi timp între europeni privind necesitatea unui embargo complementar asupra investiţiilor în sectorul petrolier sirian.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă