24.8 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecial"U" Jolidon va lupta cu Viborg HK pentru un loc în grupele...

“U” Jolidon va lupta cu Viborg HK pentru un loc în grupele preliminare ale Ligii Campionilor

Vicecampioana României la handbal feminin “U” Jolidon Cluj a învins, sâmbãtã, la Grenaa, campioana Serbiei, RK Zajecar, cu scorul de 33-32 (18-16), în primul meci al turneului contând pentru turul doi al Ligii Campionilor, relatează Mediafax.

Meciul a fost echilibrat încã din debut, ambele echipe conducând pe tabelã, 2-3 (min. 7), 5-4 (min. 11). Ardelencele au avut şi un avantaj mai consistent, 10-7 (min. 18), dar spre pauzã au scãzut ritmul, 12-11 şi 15-16 (min. 28). Ultimele douã minute au fost prolifice pentru “U” Jolidon, care a revenit, ieşind la pauzã în avantaj, 18-16.

Debutul reprizei secunde a fost la fel de bun pentru echipa antrenatã de Gheorghe Covaciu, 23-19 (min. 40), cu un sfert de orã înaintea pauzei, RK Zajecar, la care au evoluat şi româncele Pîslaru şi Moise, a revenit în joc, 24-24. Meciul a continuat dramatic, 26-25 (min. 50), “U” Jolidon reuşind sã se detaşeze la douã goluri, cu cinci minute rãmase din joc, 29-27. RK Zajecar a mai fãcut un efort în final, 30-30, ambele echipe având doar câte cinci jucãtoare în teren, datoritã eliminãrilor. Ardelencele au marcat încã un gol, 31-30, iar în ultimul minut se aflau încã în avantaj, 33-32, scor care s-a pãstrat pânã la final.

Marcatoarele echipei clujene au fost Dincã 8 goluri, Ani-Senocico 7, Stoian 5, Tivadar 5, Chintoan 5, Ţurcaş 1, Paraschiv 2.

“Este de remarcat întreaga echipã, fetele au luptat foarte frumos pentru aceastã victorie. Au fost şi momente de cãdere, dar important este cã am învins şi vom întâlni Viborg în finalã. Avem şansa noastrã şi trebuie sã o apãrãm?, a declarat la finalul partidei, directorul sportiv al “U” Jolidon Cluj, Cosmin Sãlãjan.

“U” Jolidon va juca pentru calificarea în grupele preliminare cu Viborg HK, duminicã, formaţia danezã învingând în primul meci al turneului de la Grenaa formaţia rusã Rostov Don, cu 24-17 (10-11).

Conform regulamentului, echipele învingãtoare în semifinalele turneului de la Grenaa vor juca finala, duminicã, pentru singurul loc calificant în grupele preliminare. Echipa de pe locul patru va juca ulterior în turul doi al Cupei Cupelor, iar cele de pe locurile 2-3, în turul trei al aceleiaşi competiţii.

Turul doi al Ligii Campionilor este programat sub forma a patru turnee, câştigãtoarele fiecãrei grupe urmând a evolua ulterior în grupele preliminare. Din grupa 1, de la Grenaa, formaţia câştigãtoare va evolua în grupa B preliminarã, cu Larvik HK (Norvegia), Podravka (Croaţia) şi Krim Ljubljana (Slovenia).

Cele mai citite

Jador și Oana Ciocan vor merge pe drumuri separate. “Da, m-am despărțit”

Despărțire șoc în showbiz-ul românesc. Artistul Jador și Oana Ciocan s-au despărțit, potrivit spuselor cântărețului. În lumea showbiz-ului românesc, Jador și Oana Ciocan au fost...

Spargere ca-n filme în SUA. 20 de hoți au jefuit un magazin de bijuterii într-un minut jumate

Jaf inedit în California, Statele Unite. Imaginile de supraveghere ale unui magazin de bijuterii arată 20 de hoţi care sparg vitrinele şi iau tot...

Roberta Anastase vrea să scape de la Prahova de baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini”

Pierderea alegerilor pentru șefia Consiliului Județean Prahova de către baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini” a tulburat rău de tot apele în organizația județeană PNL...
Ultima oră
Pe aceeași temă