14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialTwitter dezvoltă un sistem de cumpărături online

Twitter dezvoltă un sistem de cumpărături online

Compania ce operează platforma de micro-blogging Twitter a anunțat că va începe testarea uni sistem de achiziții online prin care posesorii de conturi vor putea plăti direct lucrurile scoase la vânzare de alți utilizatori. Inițiativa face parte din încercarea Twitter de a produce venituri, dincolo de cele generate din traficul platformei.

Pe 8 septembrie, Twitter anunța că va începe să ofere, deocamdată în variantă-test, un nou mod de a descoperi și achiziționa produse în interiorul platformei. Acest serviciu era accesibil unui mic procent de utilizatori din Statele Unite, astfel încât unele mesaje, ale unor parteneri ai Twitter conțineau și un buton „buy” (cumpără). Acesta era, potrivit blogului Twitter, un prim pas în dezvoltarea unei funcționalități de comerț online în interiorul platformei de micro-blogging.

Utilizatorii Twitter vor primi posibilitatea de a vinde și cumpăra anumite produse, ce nu pot fi găsite altfel, cu ajutorul aplicațiilor pentru Android sau iOS. În viziunea celor ce operează platforma, noua funcționalitate va oferi companiilor posibilitatea de a-și transforma followerii în clienți. Cei dintâi parteneri în acest test au fost Fancy (un magazin online cu de toate), Gumroad (un magazin de creații artistice în format digital), Musictoday (magazin de muzică) and Stripe (platformă de comerț online deschisă indivizilor și companiilor).

Twitter explica atunci că procesul de cumpărare se va desfășura în câteva etape foarte simple. După ce este apăsat butonul de cumpărare (buy), utilizatorul primește o informare cu privire la detaliile produsului dorit, apoi este direcționat către pagina de livrare și plată. În momentul în care toate informațiile au fost introduse și/sau confirmate, comanda se trimite către vânzător.

Compania ce operează serviciul Twitter a dat asigurări utilizatorilor săi că întregul sistem a fost dezvoltat cu respectarea celor mai stricte standarde de securitate informatică și a celor privind operarea datelor personale.

În lista de ofertanți de produse deja prezenți Twitter enumeră Beartooth, Brad Paisley, Burberry, Dan+Shay, Death From Above 1979, Demi Lovato, DonorsChoose, Eminem, GLAAD, GLIDE, Global Citizen, The Home Depot, Hunter Hayes, Kiesza, Keith Urban, The Nature Conservancy, Megadeth, Mike Stud, Panic! At The Disco, Pharrell, Paramore, (RED), Ryan Adams, Soundgarden, twenty one pilots, Wiz Khalifa, 9/11 Day.

Twitter plănuieşte, scrie Venture Beat, să lanseze sistemul în Franţa, marți, alături de concernul BPCE, al doilea jucător de pe piața bancară franceză. Banca și-a anunțat clienții că, printr-un simplu tweet, vor putea să cumpere lucrurile pe care și le doresc. O conferință de presă în cadrul căreia ar putea fi lansat noul serviciu de plăți a fost anunțată pentru marți dimineața.

BPCE anunţase deja de luna trecută că intenționează să ofere un sistem care să poată fi folosit de orice persoană care are un card bancar şi un cont de Twitter. Pe baza acestui sistem, utilizatorii vor putea să-și transfere sume de bani între ei, astfel încât cei care oferă bunuri spre vânzare pe Twitter să-i poată încasa direct de la utilizatorii ce doresc să cumpere. În plus, potrivit unui anunț al BPCE, aceste transferuri de bani se vor face gratuit.

Sistemul a fost dezvoltat de S-Money, o companie ce face parte din grupul BPCE, ce are toate certificările cerute de normele bancare și prudențiale din Franța. Pentru S-Money, participarea la dezvoltarea acestui sistem este o parte a strategiei de inovare în domeniul plăților electronice.

În ceea ce o privește însă, compania Twitter este ceva mai presată să inoveze. Acțiunile sale au scăzut cu 17% în 2013, în timp ce concurenții lor de la Facebook au înregistrat o creștere de 35% pe bursă. În plus, Facebook a anunțat deja că lucrează la un sistem de plăți online cu ajutorul aplicației Messenger, iar Apple a anunțat serviciul ApplePay.  

Cele mai citite

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...

Percheziții ale Parchetului European în Capitală, pentru fraude cu echipamente medicale în timpul pandemiei

Parchetul European anunţă că a efectuat, astăzi, cinci percheziţii în Bucureşti, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 8 milioane de euro care...

Proliferarea în mediul online a imaginilor cu abuzuri sexual asupra copiilor, creștere alarmantă

Proliferarea în mediul online a imaginilor ce înfățișează abuz sexual asupra copiilor sau cele care prezintă conținut dăunător s-a accentuat în primul trimestru al...
Ultima oră
Pe aceeași temă