26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialTVR :Luni încep înscrierile la Eurovision 2013

TVR :Luni încep înscrierile la Eurovision 2013

Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru selecţia naţională a concursului Eurovision 2013 o pot face începând de luni, 14 ianuarie, a anunţat, duminică, TVR, care pentru prima dată va implica şi studiourile teritoriale în campania de preselecţie.

 

Perioada de înscrieri se va încheia pe 3 februarie, timp în care cei interesaţi sunt aşteptaţi să trimită sau să depună piesele, în format audio, pe CD, la Registratura Televiziunii Române, din Bucureşti, precum şi la sediile studiourilor teritoriale din Cluj, Iaşi, Timişoara şi Craiova, cu menţiunea ‘Pentru selecţia naţională Eurovision 2013’ înscrisă pe plic.

Potrivit unui comunicat al TVR, preselecţia pieselor înscrise în competiţie se va desfăşura între 6 februarie şi 14 februarie, urmând ca pe 18 februarie să fie anunţate piesele ce vor intra în concurs (minim 24, maxim 28).

Semifinala 1 va avea loc pe 23 februarie, cea de-a doua pe 24 februarie, iar Finala Naţională se va desfăşura pe 9 martie.

“Am decis, anul acesta, să facilităm accesul cât mai multor artişti şi compozitori la selecţia naţională pentru Eurovision. Aşa a apărut ideea implicării studiourilor teritoriale ale TVR, unde doritorii se pot înscrie şi unde au şansa de a convinge membrii juriului. Sper ca, în felul acesta, să motivăm compozitorii şi interpreţii aflaţi la început de drum şi să descoperim noi talente. În plus, în felul acesta ne asigurăm că interpreţii pot susţine live piesa aleasă, juriul ascultând de la început melodiile cântate aşa cum vor fi prezentate în concurs’, a declarat Dan Manoliu, manager al proiectului.

Cele mai citite

Român, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de...

Ministrul Apărării, despre sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Sprijinul "ferm" pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt "esenţiale", pe termen scurt...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...
Ultima oră
Pe aceeași temă