17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialTurneul Internațional de Bowling de la București: Pentru prima oară un român...

Turneul Internațional de Bowling de la București: Pentru prima oară un român pe podium

Turneul Internațional de Bowling, organizat anual la București, a avut pentru prima dată pe podium un jucător din România. Cătălin Gheorghe, membru al echipei naționale, a terminat pe locul al treilea cea de a cincea ediție a competiției.

A cincea ediție a Turneului Internaţional de Bowling în sistem open, din România, IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO) 2014 s-a încheiat cu o premieră pentru sportul românesc. Multiplul campion național Cătălin Gheorghe a fost primul român care a urcat pe podium în cadrul acestei competiții, asta după ce anul trecut, Gheorghe termina doar pe locul 14.

Competiția de la București s-a încheiat cu victoria lui Bjorn Rudshagen, din Norvegia. Rudshagen, campion european și multiplu campion național al Norvegiei, este la a doua victorie consecutivă în finala IBIBO, devenind astfel primul jucător care câștigă de două ori Turneul Internaţional de Bowling de la București. Acesta a obținut un premiu în valoare de 3.500 de euro, cu un punctaj de 257 de puncte acumulate în finală, dintr-un total posibil de 300 de puncte.

Locul secund, cu un premiu în valoare de 2.500 de euro, a fost adjudecat de către Osku Palermaa, din Finlanda, care a reușit 248 de puncte în finală. Jucătorul cu cea mai rapidă aruncare din lume, de aproximativ 50 de kilometri pe oră, a fost principalul favorit al competiției. 

„Turneul Internațional de Bowling a reunit anul acesta la Bucureşti nume importante din rândul jucătorilor profesionişti din întreaga lume, fapt remarcat şi la nivelul de joc al competiţiei, cel mai ridicat de până acum. Cătălin Gheorghe, câștigătorul locului al treilea și cel mai bun român din acest turneu, a avut un parcurs excelent. Așa cum anticipam încă de la debutul competiției, IBIBO 2014 este Turneul de Bowling al Recordurilor în România,” declară Dragoş Tigoianu, managerul echipei de organizare a IBIBO 2014, potrivit unui comunicat de presă.

A cincea ediție a singurului turneu internaţional de bowling în sistem open din România s-a desfășurat în perioda 05-12 octombrie la Clubul IDM din București sub egida World Tenpin Bowling Association (WTBA) şi European Tenpin Bowling Federation (ETBF). Anul acesta, IBIBO a fost dotat cu cele mai mari premii de până acum, în valoare totală de peste 25.000 de euro. În cadrul competiției au participat peste 100 de jucători profesionişti din 13 țări. Turneul a mai avut o premieră, unul dintre marii producători de echipament sportiv în domeniu, Storm, lansând la București cea mai nouă bilă de bowling din portofoliu.

 

Cele mai citite

DGA și mascații au descins la Râmnicu Sărat! Acuzații de corupție

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale al IPJ Buzău, au...

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...

Agenția anticorupție din Ucraina investighează o presupusă scurgere de informații

Principalul responsabil anticorupție din Ucraina și-a suspendat vineri adjunctul principal, în timp ce anchetatorii investighează o presupusă scurgere de informații în cadrul unei agenții...
Ultima oră
Pe aceeași temă