20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialTulcea: 4 morţi după ce un autobuz cu 70 pasageri s-a răsturnat...

Tulcea: 4 morţi după ce un autobuz cu 70 pasageri s-a răsturnat (video)

Accidentul s-a produs în jurul orei 06.30 pe un drum aflat în lucru. Autobuzul care tranporta muncitori la o fabrică de textile a alunecat înafara unui dig. Pasagerii au fost duşi la spital.

Autobuzul care tranporta muncitorii la fabrică era supraîncărcat. “Patru persoane de sex feminin au murit. Trei erau decedate la locul accidentului, una a făcut stop cardiac în ambulanţă. S-au început manevrele de resuscitare fără niciun rezultat. Persoanele rănite sunt în stare stabilă. E cel mai grav accident din ultimii 15 ani de la Tulcea”, a spus directorul Spitalului Judeţean din Tulcea, Ion Popescu.

Celelalte persoane nu au răni foarte grave, dar se află sub supraveghere medicală. Una dintre victime a suferit o fractură de coloană cervicală şi va fi transportată la Spitalul de Neurochirurgie din Bucureşti. Potrivit reprezentantului ISU Tulcea, Florin Başcău, digul nu este caoperit cu asfalt, iar autobuzul a alunecat în afara acestuia.

“Am fost anunţat în jurul orei 07:37 de un cetăţean care era în trecere pe digul respectiv că un autobuz este răsturnat. Ne-am deplasat cu trei echipaje şi am costatat că autobuzul era răsturnat la 180 de grade. Erau foarte multe persoane încarcerate. Am descarcerat în jur de 20 de persoane şi au fost transportate toate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea”, a explicat la Realitatea TV reprezentantul ISU Tulcea, Florin Başcău.

Procuror: 76 persoane erau în autobuz, 72 au ajuns la spital

Un număr de 76 de persoane erau în autobuzul care s-a răsturnat de pe un dig din Tulcea, iar în urma accidentului au decedat patru persoane şi 72 au ajuns la spital, unele dintre ele neavând nevoie de internare, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Tulcea Dan Stepanencu.

Procurorul Dan Stepanencu a declarat, pentru Mediafax, că nu toate cele 72 de persoane care au ajuns la spital sunt grav rănite. El a precizat că unora li s-au făcut doar fişe de observaţie, conform protocolului în caz de accident.

El a adăugat că, potrivit certificatului de înmatriculare al autobuzului, capacitatea maximă era de 68 de pasageri, însă la momentul accidentului erau în maşină 76 de persoane.

Procurorul a mai spus că anchetatorii se află la faţa locului pentru a strânge probe, iar Poliţia a delimitat zona în care se face cercetarea.

Dan Stepanencu a mai afirmat că drumul pe care s-a petrecut accidentul este nesemnalizat şi că acesta este, practic, un dig care face legătura între oraş şi zona industrială din estul municipiului Tulcea. Anchetatorii urmează să stabilească dacă tronsonul era drum public sau nu, a precizat procurorul.

Raed Arafat: Unii dintre răniţii în accidentul din Tulcea, aduşi cu elicoptere MAI în Capitală

Şase persoane rănite în accidentul de la Tulcea au fost duse la spitale din Bucureşti. Primul elicopter a preluat un bărbat în stare foarte gravă, intubat, cu traumatism cranio-cerebral sever şi alte leziuni, şi o gravidă, a spus subsecretarul de stat Raed Arafat.

O a treia persoană, care a suferit o fractură de coloană, a fost adusă în Capitală cu un al doilea elicopter MAI trimis la Tulcea.

Arafat a precizat că directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tulcea i-a confirmat internarea a 57 de persoane în unitatea sanitară, iar această cifră include şi persoanele aduse în Capitală.

Cele mai citite

Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut, în aprilie, cu 0,9%

Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna aprilie 2024 cu 0,9% faţă de luna anterioară, până la nivelul de 589,925 miliarde de lei,...

EXCLUSIV: Se confirmă dezvăluirile România Liberă – Judecătorul de la Tribunalul București vizat de grupul mafiot pentru soluția dată în Cazul Adamescu

GRUP MAFIOT PENTRU ÎNGENUNCHIEREA JUSTIȚIEI DIN ROMÂNIA ȘI UCIDEREA FIULUI LUI DAN ADAMESCU Foto: de la stânga la dreapta - Procurorul Adrian George Matei, Carmen...

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă