24 C
București
miercuri, 10 iulie 2024
AcasăSpecialTrump primește critici dure de la vedete ale sportului american. „A merge...

Trump primește critici dure de la vedete ale sportului american. „A merge la Casa Albă era o mare onoare până să apari tu!”

După ce a decis să retragă invitaţia la Casa Albă a campioanei din NBA, Golden State Warriors, şi a afirmat că jucătorii din NFL care protestează în timpul intonării imnului la meciuri ar trebui să fie daţi afară, preşedintele american Donald Trump se confruntă cu un val de critici de la sportivi de renume.

Mai mulți jucători din ligile americane au început să îi răspundă lui Trump, după ce Stephen Curry, vedetă a echipei Golden State Warriors, a fost criticat de Trump pentru ezitarea de a răspunde invitației de la Casa Albă, scrie NY Times, în ediția online. Președintele SUA a fost criticat atât de jucători din NFL, cât și din NBA.

Vineri, Curry a scris despre o potențială vizită la Casa Albă: „Nu vreau să merg. Asta este. Aceasta este convingerea mea profundă”. Sâmbătă, Trump a postat pe Twitter mesajul: „A merge la Casa Albă este considerată o mare onoare pentru o echipă de campioni. Stephen Curry ezită, de aceea invitația este retrasă”.

Câțiva jucători din ambele ligi au condamnat anunțul. Probabil cel mai îndrăzneț răspuns a venit, tot pe Twitter, chiar de la șeful echipei rivale, respectiv LeBron James de la Cleveland Cavaliers: „Stephen Curry a spus deja că nu va merge! Deci nu există nicio invitație. A merge la Casa Albă era o mare onoare până să apari tu!”

Valul de critici primite este însă uriaș. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă