15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialTrofeul Festivalului Mamaia 2010 a fost câştigat de Daniela Mihaela Cojocaru

Trofeul Festivalului Mamaia 2010 a fost câştigat de Daniela Mihaela Cojocaru

Daniela Mihaela Cojocaru a câştigat Trofeul Mamaia 2010, acordat la cea de-a 40-a ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară Mamaia, artista interpretând piesa “Trurli”, compusă de Vasile Vasilache, potrivit Mediafax.

La secţiunea Interpretare, locul I a fost câştigat de Cristina Florentina Vasiu, care a interpretat piesa “Suflet gol” (compozitor Petru Mircea), locul a II-lea a fost ocupat de Rodica Elena Tudor, cu piesa “Tu n-ai avut curaj” (compozitor Şerban Georgescu), iar locul al III-lea a mers la Cristina Andreea Stroe, cu piesa “Dor de viaţă” (repertoriu Aura Urziceanu).

În acelaşi timp, la secţiunea Creaţie, pe primul loc s-a clasat piesa “La umbra ta” – compozitor Dragoş Dincă, textier Dragoş Dincă, interpret Lucia Carmen Dumitrescu. Locul al doilea a fost ocupat de piesa “Misterioasa mea” – compozitor Nicolae Caragia, textier Daniela Doroftei, interpret Mihai Bajenaru, în timp ce pe locul al treilea s-a situat melodia “O viaţă de artist” – compozitor Marcel Dragomir, textier Eugen Dumitru, interpret Mihaela Mihai.

Premiul “Teo Peter” a ajuns la Black Sea Orchestra şi Elena Gatcin, pentru piesa “Doar muzica” (compozitor Elena Gatcin, textier Iulia Pana). Pe de altă parte, premiul Fundaţiei Internaţionale “Ion Voicu” a fost primit de Adrian Romcescu pentru Imnul Mamaia 2010 şi de ministrul Elena Udrea.

Premiul “Videoclip”, oferit de regizorul Festivalului, Petre Năstase, a mers la Cristian Faur, în timp ce Premiul Presei a fost acordat trupei Cabaret, pentru piesa “Refrene Simple” (compozitor şi textier Mihăiţă Sorin Antonie).

Premiul TV Neptun a fost acordat compozitorului Horia Moculescu, iar Premiul oferit de Margareta Pâslaru a mers la Ciobanu Andrei, pentru melodia “Tu eşti singura”, compozitor Andrei Tudor.

Premiul de popularitate, oferit de Café Frankfurt Bucureşti, a fost primit de piesa “Cât îmi e de greu”, compozitor Tudy Zaharescu, textier Ana Mardare, interpret Ana Mardare şi Cristina Bondoc.

Juriul celei de-a 40-a ediţii a Festivalului de Muzică Uşoară Mamaia 2010 a fost alcătuit din: Andrei Tudor, Adrian Romcescu, Viorel Gavrilă, Corina Chiriac, Dana Dorian, Gabriela Scraba, Titus Andrei, Berti Barbera, Mădălin Voicu (preşedinte), Mircea Drăgan şi Petre Năstase.

Ediţia din acest an a festivalului, care a marcat 40 de ani de muzică uşoară la Mamaia, s-a desfăşurat în perioada 23 – 29 august, la Teatrul “Soveja” din Constanţa.

Cele mai citite

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...

Primar PSD din Gorj, cercetat după ce a lovit cu mașina o femeie și a fugit de la locul accidentului

Primarul comunei gorjene Stejari, Robert Păiuşi, membru al PSD, este cercetat de poliţişti după ce, duminică, a acroşat cu oglinda laterală a autoturismului o...

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă