13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTricou al naţionalei de hochei a Canadei, vândut cu 1.275.000 dolari

Tricou al naţionalei de hochei a Canadei, vândut cu 1.275.000 dolari

Proprietarul unui lanţ de magazine a dat peste un milion de dolari pe un tricou al naţionalei Canadei, purtat de o legendă a hocheiului, a anunţat, miercuri, casa de licitaţii Classic Auctions, informează AFP monitorizată de Mediafax.

 

“Este vorba despre cea mai mare sumă plătită pentru un tricou de sport”, se arată pe site-ul casei canadiene de licitaţii.

Tricoul în culorile roşu şi alb a fost purtat de Paul Henderson când acesta a marcat pentru Canada golul victoriei în meciul decisiv cu Uniunea Sovietică, din 1972, din “Seria secolului”.

Licitaţia a început, marţi seară, de la 10.000 de dolari şi până când tricoul cu numărul 19 a fost adjudecat au fost făcute 42 de oferte. Tricoul a fost cumpărat cu 1.275.000 de dolari de către proprietarul unor centre comerciale, Mitchell Goldhar.

După ce a înscris golul victoriei pentru Canada, în 1972, Henderson i-a dăruit tricoul antrenorului Paul Sgro, care l-a vândut.

Precedentul record privind suma cu care s-a vândut un tricou de sport era de 1,2 milioane de dolari şi fusese stabilit de un echipament al legendarului jucător de base-ball Babe Ruth.

Cele mai citite

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă