14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialTribunalul Buzău evacuat, după ce într-o sală a fost găsit un pachet...

Tribunalul Buzău evacuat, după ce într-o sală a fost găsit un pachet care emana un miros înţepător

Tribunalul din Buzău a fost evacuat, miercuri după-amiază, iar activitatea de judecată a fost întreruptă, după ce într-o sală din clădire a fost găsit un pachet suspect care emana un miros înţepător, asemănător gazului, toate persoanele prezente în instituţie fiind evacuate, potrivit Mediafax.

Alarma s-a dat miercuri după-amiază, în momentul în care într-una din sălile de şedinţă a fost descoperit un pachet suspect din care ieşea un miros înţepător.

Pachetul a fost descoperit de jandarmul de serviciu chiar pe banca avocaţilor, imediat fiind întreruptă şedinţa de judecată şi întreaga clădire fiind evacuată.

Timp de o oră, angajaţii Tribunalului şi Judecătoriei Buzău au stat afară aşteptând ca echipa de pirotehnişti a SRI să verifice pachetul suspect.

“Eram în sala de judecată când am observat, pe banca avocaţilor, o sacoşă neagră din care se simţea un miros foarte ciudat, parcă emana un fel de gaz. I-am arătat jandarmului care era în sală, care a spus că nu poate atinge pachetul, după care am fost evacuaţi”, a precizat una din grefierele angajate la Tribunalul Buzău.

După aproape o oră, pachetul a fost ridicat de către specialişti ai SRI, şedinţa de judecată fiind reluată.

Preşedintele Tribunalului Buzău, Constantin Florescu, a declarat că şedinţa de judecată a fost întreruptă pentru o oră conform procedurilor specifice în astfel de situaţii.

În acest timp, specialiştii din cadrul SRI au verificat pachetul suspect şi au constatat că acesta nu prezintă risc din punct de vedere pirotehnic.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor în sacoşa ridicată de ofiţerii SRI s-ar fi aflat o substanţă neidentificată, de culoare închisă, care nu prezenta risc de explozie şi care a fost ridicată.

Specialiştii SRI urmează să stabilească natura substanţei care a creat panică la Tribunalul Buzău, dacă aceasta este sau nu toxică.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă