9.7 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialTrenul internaţional Corona, întârziere de 100 de minute

Trenul internaţional Corona, întârziere de 100 de minute

Trenul internaţional Corona, care circulă pe ruta Braşov – Budapesta, a cărui locomotivă a fumegat, a plecat cu o întârziere de 100 de minute din Mureş, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, joi, că trenul internaţional Corona, care circulă pe ruta Braşov – Budapesta, a fost oprit din cauza unei defecţiuni care s-a produs la locomotivă în timpul mersului, mai multe elemente de la osia acesteia arzând din cauza frecării.

“S-a produs o defecţiune tehnică în timpul exploatării, din cauza frecării. S-a spart rulmentul de la o axă a locomotivei şi au ars suspensia din cauciuc, mai multe elemente ale osiei locomotivei, uleiul de transmisie şi vaselina”, a declarat Ciobotariu.

Locomotiva a fost decuplată de cele şase vagoane de călători care formau garnitura de tren şi trasă pe o altă linie ferată.

Potrivit sursei citate, cele două echipaje de pompieri de la Garda de Intervenţie Topliţa, trimise la gara Stânceni în urma apelului mecanicului de tren la 112, au aşteptat o echipă specializată a Regionalei CFR Braşov, care a întrerupt alimentarea de la sursa de curent electric şi apoi au intervenit cu cele două autospeciale cu apă şi spumă pentru răcirea zonei de ardere a locomotivei.

O altă locomotivă, adusă de la staţia CFR Deda, a preluat vagoanele în care se aflau 250 de călători, trenul reluându-şi parcursul după o sută de minute de întârziere.

Trenul internaţional Corona a fost oprit, miercuri seară, în gara Stânceni, judeţul Mureş, după ce a locomotiva a început să fumege.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă