26.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSportAlte sporturiFelix Duchampt, triatlonistul român de origine franceză, merge la Jocurile Olimpice de...

Felix Duchampt, triatlonistul român de origine franceză, merge la Jocurile Olimpice de la Paris

Preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Vlad Stoica, a subliniat importanţa calificării lui Felix Duchampt la Jocurile Olimpice de la Paris, exprimându-şi bucuria în ciuda provocărilor de sănătate cu care s-a confruntat sportivul în ultima perioadă. Duchampt, triatlonistul român, a trecut prin momente dificile, fiind sub tratament pentru tromboză venoasă.

Triatlonistul român de origine franceză, Felix Duchampt, și-a asigurat un loc la Jocurile Olimpice de la Paris, bazându-se pe punctele acumulate în ierarhia mondială individuală. Această realizare adaugă României încă un sportiv în delegația sa pentru întrecerea supremă, conform anunțului făcut de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Cu această calificare, numărul sportivilor români care vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice ajunge la 89. Duchampt, având origini franceze, aduce o perspectivă interesantă și un plus de diversitate în echipa românească, evidențiind natura internațională a sportului și a competiției olimpice.

“Felix e primul pe Europa în categoria aceasta ‘new flag’. Ne bucurăm foarte mult că Felix a reuşit calificarea pentru că el a avut nişte probleme de sănătate. S-ar fi putut califica direct, însă pentru el ultimele două Cupe Mondiale au fost un iad pentru că a făcut tromboză venoasă. Şi atunci pot spune că am avut noroc. El după ce a început tratamentul a obţinut un loc 2 în Chile (n.r. – Americas Triathlon Cup Iquique), iar acea clasare ne-a ajutat foarte mult. Pentru că altfel nu am fi reuşit. La triatlon e atât de complicată calificarea şi atât de grea încât e o performanţă în sine să ajungi la Jocurile Olimpice”, a spus preşedintele, notează Agerpres.

“Ca obiectiv, pentru Felix Duchampt rămâne un top 30 la Jocurile Olimpice de la Paris, cu speranţa unui top 20. Dacă el îşi revine şi ajunge la forma din prima partea a anului, atunci se poate şi un top 20. Tratamentul început pentru tromboza venoasă nu se încheie până la Paris, îl va face multă vreme. E acelaşi lucru ca la Cătălin Chirilă de la canoe. Iar tromboza nu îi va afecta performanţa la Paris, pentru că din moment ce se fluidizează sângele nu mai sunt probleme. Doar că e un tratament pe termen lung”, a mai explicat Stoica.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Aur pentru Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 1.000 metri la Europene

Sportivul român Cătălin Chirilă a obținut o performanță remarcabilă la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged, Ungaria, câștigând medalia de aur în proba...

Rusia – Ucraina, ziua 843: Putin declară câți militari ruși luptă în Ucraina

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunţat că aproximativ 700.000 de militari ruşi participă în prezent la ofensiva din Ucraina. 'Avem aproape 700.000 bărbaţi în...

Edward Iordănescu spune că echipa națională este pregătită pentru EURO 2024. “Am convingerea că suntem gata de luptă!”

Edward Iordănescu, selecționerul "tricolorilor", a transmis că echipa este pregătită pentru meciul de debut și pentru Campionatul European. România va întâlni echipa Ucrainei, luni, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă