21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord a declarat că încercarea sa de a lansa un...

Coreea de Nord a declarat că încercarea sa de a lansa un nou satelit militar de recunoaștere s-a soldat cu un eșec

Coreea de Nord a declarat că încercarea sa de a lansa un nou satelit militar de recunoaștere s-a soldat cu un eșec luni, când un motor de rachetă nou dezvoltat a explodat în zbor, scrie Reuters.

Tentativa a avut loc la doar câteva ore după ce Pyongyang a emis un avertisment că va încerca să lanseze un satelit până la 4 iunie, în ceea ce ar fi fost al doilea său satelit spion pe orbită.

În schimb, lansarea a devenit cel mai recent eșec al Nordului înarmat nuclear, după alte două prăbușiri anul trecut. În noiembrie, a plasat cu succes pe orbită primul său satelit spion.

„Lansarea noii rachete purtătoare de sateliți a eșuat când a explodat în aer în timpul zborului primei etape”, a declarat directorul general adjunct al Administrației Naționale de Tehnologie Aerospațială din Coreea de Nord, într-un raport difuzat de presa de stat.

O analiză inițială a sugerat că principala cauză a fost un motor de rachetă cu combustibil lichid nou dezvoltat, dar alte posibile cauze sunt în curs de investigare, a precizat raportul.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă