13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTrei pe un fotoliu; castiga al patrulea?

Trei pe un fotoliu; castiga al patrulea?

De zece luni, federatia romana de Tenis nu are presedinte, dupa ce Ilie Nastase a demisionat, ca urmare a acuzatiilor ce i-au fost aduse dupa meciul de Cupa Davis dintre Romania si Franta. Va reamintim, la data respectiva s-a vorbit despre "umflarea" fara masura a decontului de dupa meciul de la Sibiu si, desi nu Nastase a fost cel acuzat direct pentru ca nu el se ocupase de organizarea meciului, fostul mare tenisman si-a dat demisia invocand si unele motive personale.
Azi, dupa mai multe amanari, la Poiana Brasov este programata o Adunare Generala pentru alegerea presedintelui. Trei sunt candidatii care vizeaza functia: Ruxandra Dragomir, fosta tenismana si apoi responsabila a echipei de Fed Cup, Florin Segarceanu, fostul component si apoi capitan nejucator al echipei de Cupa Davis, si Dumitru Haradau, fostul presedinte interimar.

Grupati in jurul lui Segarceanu
Andrei Pavel si Adrian Voinea sustin candidatura lui Florin Segarceanu. Interesant este faptul ca Pavel a sustinut-o initial pe Ruxandra Dragomir, pentru ca apoi sa se razgandeasca. "Eu si Florin am fost in spatele Sandei (n.r.  – Dragomir) la inceput. Dar cand el s-a decis sa candideze, l-am sustinut. Imi dau seama ca ea este dezamagita, insa ea a fost prima care a aflat de decizia noastra. Florin mi se pare mult mai bun", a spus Pavel, cel care l-a inlocuit pe Segarceanu in functia de capitan nejucator al Romaniei.
Segarceanu a fost ultimul care si-a depus candidatura. "Nu mi-am anuntat candidatura mai devreme pentru ca am crezut ca Ilie Nastase va reveni asupra deciziei de a demisiona", a spus Segarceanu. "Nastase va deveni presedinte de onoare al federatiei. El va fi alaturi de mine sau de cel care va veni la conducere. Am incercat sa stau de vorba si cu Tiriac. Nu e un lucru usor. El a spus ca nu o sa se bage in alegeri si nu o sa influenteze decizia."

Regretele Ruxandrei Dragomir
Ruxandra Dragomir ii respecta decizia lui Pavel de a-l sustine pe Segarceanu, dar nu o intelege. "Am avut o discutie cu Pavel si mi-a argumentat ca a ales sa nu ma mai sustina pe mine, ci pe Segarceanu, pentru ca au o istorie comuna. Ii respect decizia, dar nu o inteleg", a spus Dragomir. "Cu siguranta ca noi am fi castigat daca ei ramaneau cu mine in echipa. Acum, principalul contracandidat este Haradau. In opinia mea, Segarceanu nu are nici o sansa", a precizat Dragomir.
Interesant e faptul ca alegerile de azi s-ar putea amana dupa ce Dumitru Haradau a cerut ieri acest lucru, spunand ca Ilie Nastase ar dori sa revina asupra deciziei de a nu mai candida!

» Marea surpriza ar putea veni insa de la Ilie Nastase. Cel putin asa lasa sa se inteleaga ultima sa declaratie, acordata presei acum doua zile: "Eu nu candidez! Nu stiu daca trebuie sa ajung acolo sus, trebuie sa ma gandesc serios si sa-mi dau seama daca merit sa ajung in fruntea federatiei. Decizia o voi lua la inceputul anului viitor. Cred ca alegerile de acum se vor amana".

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...
Ultima oră
Pe aceeași temă