17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialTrei paşi pentru a te înscrie la admitere la Universitatea din Bucureşti

Trei paşi pentru a te înscrie la admitere la Universitatea din Bucureşti

După ce au scăpat de emoţiile examenului de bacalaureat, tinerii trebuie să îşi aleagă facultatea pe care vor să o urmeze. Înscrierile la toate facultăţile Universităţii din Bucureşti au loc în perioada 8-15 iulie. Romanialibera.ro vine în ajutorul studenţilor care vor să dea admiterea la UB şi prezintă cei trei paşi pe care trebuie să îi parcurgă viitori boboci pentru a se înscrie la admiterea la facultate:

Primul pas: Pregătirea dosarului

Imediat după afişarea rezultatelor la bacalaureat, toţi cei care doresc să dea admiterea la una dintre facultăţile Universităţii din Bucureşti trebuie să îşi pregătească un dosar până la data de 15 iulie.

Etapele completării dosarului

2011/06/28//187546-etape1.jpg

Dosarul de înscriere trebuie să conţină următoarele acte:

– diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta, în original sau copie legalizată sau adeverinţă (în cazul liceelor la care nu s-au eliberat diplomele pentru promoţia 2010) însoţită de foaie matricolă (pentru facultăţile unde admiterea se face pe baza notelor/mediilor din anii de liceu);
– certificatul de naştere, în copie legalizată;
– adeverinţa medicală tip, din care să rezulte că este apt pentru facultatea la care candidează;
– trei fotografii tip buletin de identitate;
– B.I. sau C.I. în copie;
– chitanţă de plată a taxei de înscriere.

Taxele de înscriere pentru admiterea la facultate

2011/06/28//187551-picture-1.png

Al doilea pas: Depunerea dosarului

Dosarele se depun personal, la secretariatele facultăţilor, care vor funcţiona în perioada menţionată, de luni până vineri, între orele 9-14, sâmbătă – duminică, 9-12.

La depunerea dosarului, candidaţii vor completa o fişă-tip de înscriere în care vor preciza facultatea şi forma de învăţământ la care doresc să concureze, domeniile, precum şi disciplinele sau probele de concurs, după caz. Vor primi o legitimaţie de concurs pe care o vor prezenta la examen sau la confirmarea locului. Toţi candidaţii trebuie să ştie că o persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă.

Lista documentelor pe care trebuie să le conţină dosarul candidaţilor romi care doresc să participe la concursul de admitere, pe locuri distincte, alocate facultăţilor pentru cetăţenii de etnie romă, le găsiţi aici.

Al treilea pas: Informarea

După încheierea definitivă a înscrierii, comisiile de admitere întocmesc listele nominale cu candidaţii înscrişi, în ordine alfabetică, pe care le afişează cu cel puţin 24 de ore înainte de începerea primei probe.

Candidaţii trebuie să se informeze cu privire la data şi ora susţinerii examenului sau a probelor orale, precum şi sălile unde au fost repartizaţi.

Pentru a estima care sunt şansele de admitere la facultatea dorită, tinerii ar trebui să verifice mediile din anii trecuţi şi cât de mare a fost concurenţa. Prima/ultima medie de admitere şi numărul de candidaţi pe loc la facultăţile de la Universitatea din Bucureşti, le găsiţi aici.

Calendarul admiterii:

Înscrieri: 8-15 iulie 2011
Examene: 18-23 iulie 2011
Data limită de afişare a rezultatelor: 26 iulie 2011.

Oferta de studiu

În cadrul Universităţii din Bucureşti există 19 facultăţi şi 38 de domenii de licenţă cu peste 100 de specializări. În fiecare an, Universitatea din Bucureşti oferă aproximativ 4500 de locuri la buget şi 500 de locuri în 16 cămine. Prin intermediul Programului Erasmus, anual, peste 300 de studenţi ai Universităţii din Bucureşti pleacă la universităţi din străinătate.

Universitatea din Bucureşti are o comunitate academică de vârf. În ultimii 5 ani, UB a deţinut locul 1 sau 2 în clasificarea naţională privind indicatorii de calitate în domeniul cercetării ştiinţifice. Diploma pe care Universitatea din Bucureşti o acordă la finalul studiilor este recunoscută în toate ţările europene. În plus, opţiunea de continuare a studiilor este enormă, Universitatea din Bucureşti având peste 180 de masterate adaptate la nevoile sociale şi educaţionale ale publicului.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă