13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialTranzacţie şoc: Immofinanz a plătit 42,43 mil. euro pentru Adama

Tranzacţie şoc: Immofinanz a plătit 42,43 mil. euro pentru Adama

Grupul Immofinanz, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din România, a devenit unic acţionar al dezvoltatorului rezidenţial Adama, după preluarea participaţiei de 69,22% de la mai multe fonduri de investiţii, tranzacţie de 42,43 milioane de euro, potrivit Mediafax.

“Grupul Immofinanz anunţă semnarea unui acord pentru preluarea participaţiei de 69,22% rămase la Adama Holding Public Ltd. (Adama), începând cu 16.06.2011. Immofinanz a investit încă din 2007 în această companie, lider pe piaţa de proprietăţi rezidenţiale în sud-estul Europei, şi devine acum unicul acţionar. Preţul de achiziţie al pachetului de acţiuni se ridică la 42,43 milioane euro,” se arată într-un comunicat al investitorului austriac.

Adama este activă mai ales pe sectorul rezidenţial din România, având proiecte în Bucureşti şi în alte oraşe importante din ţară. Immofinanz este din 2007 acţionar la Adama, cu o deţinere de 30%.

Adama a finalizat circa 1.500 de apartamente de la înfiinţare, în 2005, zece proiecte fiind acum în curs de construcţie. Compania are un portofoliu de dezvoltare de proprietăţi cu o suprafaţă totală de peste 1,36 milioane metri pătraţi, care vor permite realizarea a peste 40 de proiecte rezidenţiale noi.

“Portofoliul nostru din România include un număr de zone nedezvoltate încă în Bucureşti. Obiectivul nostru este să creăm cartiere întregi – o provocare interesantă pe care plănuim să o prezentăm echipei Adama din România imediat ce economia românească va putea asigura cadrul necesar”, a adăugat Riedl.

Pentru validarea contractului este necesară aprobarea tranzacţiei de către autorităţile competente în domeniul concurenţei.

În afara proiectelor rezidenţiale din România, Adama este activă în Ucraina, Turcia, Croaţia şi Moldova, unde dezvoltă un număr mai mic de proiecte de birouri şi spaţii comerciale. Adama Holding Public este un holding cipriot al cărui sediu operaţional este localizat în Bucureşti.

Immofinanz este una dintre cele mai mari cinci companii de imobiliare listate din Europa, cu un portofoliu de 1.600 proprietăţi cu o valoare de piaţă de 8,5 miliarde de euro.

În România, grupul deţine proprietăţi evaluate la circa un miliard de euro.

 

Cele mai citite

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...
Ultima oră
Pe aceeași temă