14.5 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialTiraspolul refuză desfiinţarea unor posturi de control instalate ilegal în Zona de...

Tiraspolul refuză desfiinţarea unor posturi de control instalate ilegal în Zona de securitate

Tiraspolul refuză desfiinţarea a două posturi de control instalate în urmă cu câteva zile în Zona de securitate fără acordul Comisiei Unificate de Control (CUC), informează PRO TV Chişinău, citat de Mediafax.

În cursul unei şedinţe a Comisiei Unificate de Control, reprezentanţii Tiraspolului au refuzat categoric să accepte desfiinţarea posturilor de control construite în satul Pohrebea şi în apropierea hidrocentralei de la Dubăsari.

O nouă şedinţă a Comisiei Unificate de Control este programată vineri, după ce discuţiile de joi, care au durat şapte ore, au eşuat.

“Şeful Misiunii OSCE în R. Moldova, ambasadorul Philip Remle, a îndemnat părţile implicate în operaţiunea de pacificare să nu întreprindă acţiuni unilaterale ce ar putea tensiona situaţia în Zona de securitate. Delegaţia Chişinăului a susţinut propunerea OSCE şi a reiterat necesitatea respectării depline a hotărârilor Comieiei Unificate de Control, care prevăd că părtile nu vor instala, fără autorizaţii speciale, posturi militare în zona de securitate”, precizează comunicatul.

În schimb, delegaţia transnistreană insistă asupra intrării în legalitate a posturilor construite la începutul săptămânii fără aprobarea Comisiei Unificate de Control. Cele două posturi de control au fost instalate în apropierea localităţii Pohrebea şi pe malul stâng al barajului Hidrocentralei de la Dubăsari.

Cele mai citite

Interviul lui Volodimir Zelenski – bombă cu ceas pentru Occident

Se apropie Summitul aniversar al NATO de la Washington, din 9 -11 iulie 2024. Se împlinesc 75 de ani de la înființarea Alianței militare. Liderul de...

Interviul lui Volodimir Zelenski – bombă cu ceas pentru Occident

Se apropie Summitul aniversar al NATO de la Washington, din 9 -11 iulie 2024. Se împlinesc 75 de ani de la înființarea Alianței militare. Liderul de...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...
Ultima oră
Pe aceeași temă