21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTiraspolul nu va discuta cu Chişinăul problema suveranităţii Rep. Moldova

Tiraspolul nu va discuta cu Chişinăul problema suveranităţii Rep. Moldova

Autorităţile transnistrene nu vor discuta cu oficialii de la Chişinău problema suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, a declarat marţi ministrul transnistrean de Externe, Vladimir Iastrebceak, potrivit Mediafax.

“Problemele suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova nu sunt subiectele consultărilor sau discuţiilor, cel puţin pentru partea transnistreană”, a precizat Iastrebceak, comentând pe tema consultărilor informale privind diferendul transnistrean desfăşurate la 21 iunie, la Moscova.

El consideră că unul dintre motivele pentru eşecul încercării de reluare a negocierilor în format “5+2”, la consultările de la Moscova, “a fost străduinţa părţii moldovene de a include în documentul final prevederea statutului regiunii transnistrene în cadrul Moldovei integre teritorial, ca scop al discuţiilor”.

“Între timp, principalul scop al discuţiilor este căutarea unui model corect, stabil şi viabil, fără a determina în prealabil ce fel de model este”, a adăugat Iastrebceak.

Reuniunea privind soluţionarea conflictului transnistrean desfăşurată la 21 iunie, la Moscova, care viza reluarea negocierilor oficiale în format “5+2”, a eşuat din cauza opoziţiei Transnistriei de a participa la aceste negocieri, potrivit Guvernului R.Moldova.

La întrunirea de la Moscova se aştepta reluarea, după o pauză de şase ani, a negocierilor oficiale în formatul “5+2” privind reglementarea conflictului transnistrean. Formatul “5+2” include Republica Moldova şi regiunea transnistreană ca părţi ale conflictului, OSCE, Rusia şi Ucraina în calitate de mediatori, precum şi SUA şi UE cu statut de observatori.

 

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...
Ultima oră
Pe aceeași temă