28.2 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecialTimişoara: Percheziții la 16 adrese ale unei rețele de prostituţie de lux

Timişoara: Percheziții la 16 adrese ale unei rețele de prostituţie de lux

Polițiștii efectuează, joi dimineața, 16 percheziții în Timișoara, la membrii unei rețele care se ocupa cu prostituția de lux şi care acționau de peste un an. Printre adresele la care polițiștii de la Crimă Organizată au descins se numără și două mari hoteluri din oraș.

Gruparea specializată în proxenetism şi prostituţie vizată de percheziţiile DIICOT de la Timişoara ar fi racolat, prin intermediul unor recepţionere, 40 de tinere care erau apoi duse la 12 hoteluri şi pensiuni pentru a se prostitua, în schimbul unor sume cuprinse între o sută şi 500 de euro.

Procurorii suspectează că în cursul acestui an un grup infracțional format din 15 membri, între care 11 recepționere ale unor hoteluri și pensiuni, au facilitat practicarea prostituției de către 40 de tinere, contra unor tarife care variau între o sută și 500 de euro.

Conform surselor judiciare citate, clienţii erau în general oameni de afaceri, iar mai întâi aceştia apelau la una dintre femeile din grupare care se ocupa de coordonare şi căreia îi transmitea cum trebuie să arate fata pe care și-o doresc. Apoi, la scurtă vreme, era anunțat locul de întâlnire cu fata dorită, precum și tariful.

”În cadrul grupului infracțional bărbații asigurau transportul victimelor între hotelurile în care avea loc acțiunea de exploatare a lor, iar recepționerele racolau clienți dornici să răsplătească cu bani cash serviciile sexuale care li se prestau. Printre aceștia se numără afaceriști cu petrol, fotbaliști, avocați, patroni ai altor hoteluri, cetățeni români, dar și cetățeni străini", spun procurorii DIICOT.

De obicei, spun sursele citate, întâlnirile aveau loc în hoteluri din Timișoara, iar prețurile porneau de la o sută de euro și ajungeau chiar și la 500 de euro. Cea mai mare sumă de bani ajungea la fată, fiind vorba de "servicii de lux", însă aceasta plătea comision grupării între zece și 30 la sută din profit. În acest fel, gruparea ajungea să adune și 80.000 de euro pe lună, mai scrie Mediafax.

De asemenea, pe lângă comisionul pe care îl încasau de la tinere, recepționerele beneficiau și de alte "favoruri" de la clienţi, acestea constând în cadouri, sume de bani sau alte beneficii, precum parfumuri, combustibil, băuturi, dulciuri, ţigări.

Procurorii de la DIICOT și polițiștii de la Crima Organizată au descins, joi dimineață, și la două hoteluri din Timișoara, iar la finalul perchezițiilor cel puțin 16 persoane vor dnduse la audieri la sediul DIICOT, fiind cercetate pentru constituire de grup infracțional organizat, proxenetism și prostituție.

În zilele următoare vor fi audiați și mai mulți oameni de afaceri din Timișoara, care erau clienți ai acestei grupări.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă