17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialThomas Bach, preşedintele CIO: “România este o ţară care iubeşte sportul şi...

Thomas Bach, preşedintele CIO: “România este o ţară care iubeşte sportul şi are facilităţile necesare organizării JO”

România este văzută ca o potenţială organizatoare a Jocurilor Olimpice. Şeful olimpismului internaţional a declarat, ieri, că speră ca România să îşi depună, la un moment dat, candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice.

"Eu sper foarte mult că România îşi va depune candidatura la un moment dat la organizarea Jocurilor Olimpice, pentru că este o ţară care iubeşte mult sportul, are facilităţile necesare, un guvern care susţine sportul şi bineînţeles sportivii talentaţi. Aşa că nu este nevoie decât să găsească momentul potrivit pentru a face acest lucru", a spus Bach.

Preşedintele CIO a fost onorat de prezenţa la aniversarea Centenarului Olimpismului Românesc: "Este onorant să fiu prezent printre atâţia campioni având în vedere că România este o parte importantă a mişcării olimpice".

Thomas Bach a afirmat că aşteaptă ca ediţia Jocurilor Olimpice de vară din 2016, de la Rio de Janeiro, să fie una plină de entuziasm. "La Rio, aştept o ediţie plină de entuziasmul brazilienilor. Până atunci însă toată lumea trebuie să muncească, nu trebuie pierdută nicio zi. În final eu cred că vom vedea o ediţie foarte frumoasă a Jocurilor Olimpice, la fel cum s-a întâmplat şi la Cupa Mondială de fotbal. Am văzut că 80 la sută din populaţie susţine organizarea acestor Jocuri Olimpice şi asta este o mare încurajare pentru noi", a precizat Bach, potrivit Mediafax.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a sărbătorit, ieri, un secol de olimpism în România, printr-un eveniment de gală organizat la Ateneul Român. La această festivitate au participat personalităţi marcante ale mişcării olimpice la nivel mondial, Thomas Bach – preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Patrick Hickey – preşedintele Comitetului Olimpic European, preşedintele României, Traian Băsescu, reprezentanţii celor mai importante comitete olimpice naţionale şi ambasadori.

România a cucerit în istoria sa 302 medalii olimpice, 88 de aur, 94 de argint şi 120 de bronz.

 

Cele mai citite

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă