25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialTerorițtii Statului Islamic au pierdut controlul asupra unui baraj important din Irak

Terorițtii Statului Islamic au pierdut controlul asupra unui baraj important din Irak

Terorițtii Statului Islamic au pierdut controlul asupra unui baraj important din Irak, acesta fiind preluat de forţele guvernamentale şi miliţii şiite. Rezultatul înregistrat sâmbătă vine pe fondul unei ofensive fulger lansate în iunie, de către trupele guvernamentale, pentru recuperarea unor obiective cheie.

Acest succes intervine în contextul în care forţele irakiene au spart asediul SI asupra principalei rafinării din ţară, în apropiere de Baiji (mai la vest), un oraş eliberat vineri, scrie Mediafax.

Barajul Adhaim, situat la aproximativ 130 de kilometri nord-est de Bagdad, a fost recâştigat miercuri în urma unor lupte scurte, i-au dezvăluit vineri unui jurnalist al AFP comandanţi din cadrul armatei irakiene şi membri ai miliţiei şiite Badr, care au efectuat operaţiunea împreună.

Un militar a explicat că operaţiunea a început după recucerirea a două sate sunnite situate în apropiere. Alte două sate au fost recucerite după reocuparea barajului.

Trupurile neînsufleţite a cel puţin opt jihadişti au fost văzute în apropierea malurilor lacului.

Potrivit şefului miliţiei Badr, Kadhem Husseinawi, în timpul luptelor, un kamikaze a provocat explozia unui vehicul militar Humvee, ucigând trei militari, inclusiv un colonel.

Unul dintre obiectivele forţelor guvernamentale irakiene este recucerirea unităţilor de infrastructură ajunse sub controlul jihadiştilor, mai arată Mediafax.

În august, forţele guvernamentele şi cele kurde au reuşit să reia controlului asupra barajului de la Mosul, cel mai mare din Irak.

Cele mai citite

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă