14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialTENIS: Irina Begu, prima sportivă calificată în turul secund la Turneul de...

TENIS: Irina Begu, prima sportivă calificată în turul secund la Turneul de la Roma

Irina Begu continuă perioada excelentă și la Roma, acolo unde s-a impus categoric în primul tur, scor 6-3, 6-0, în disputa cu rusoaica Margarita Gasparyan (numărul 52 WTA).

Pentru Irina Begu, urmează o dispută extrem de dificilă pentru un loc în optimile competiţiei, cu Victoria Azarenka, cap de serie numărul 4. În cinci confruntări directe, sortiva noastră nu a reuşit să se impună în faţa jucătoarei din Belarus, însă Begu este optimistă.

Chiar dacă admite că Vika şi-a îmbunătăţit jocul faţă de anul trecut (când o învingea pe Irina, tot la Madrid, scor 6-4, 5-7, 6-1), românca e sigură că şi nivelul său este superior.

Begu are de apărat puncte în turneul WTA Premier 5 de la Roma, întrucât a ajuns până în optimi în 2015. Săptâmână trecută, românca a reuşit un sfert de finală în turneul WTA Premier Mandatory de la Madrid, fază în care a fost eliminată de către Simona Halep (locul 5 WTA), scor 3-6, 6-0, 1-6.

România are trei jucătoare pe tabloul principal al turneului de la Roma, Simona Halep (5 WTA), Irina Begu şi Monica Niculescu (34 WTA). 

Citește și: TENIS: Halep, Begu și Niculescu, pregătite pentru Turneul WTA de la Roma

Tabloul de dublu de la Roma ne propune un meci interesant pentru Irina Begu și Monica Niculescu. Cele două românce le vor întâlni pe Kuznețova și Pavlyuchenkova, care joacă din nou împreună după cinci ani. Cele două au obținut împreună în 2016 două victorii din cinci meciuri în fața unor perechi mai puțin experimentate.

Irina Begu și Monica Niculescu joacă de mai mult timp împreună și vin după un sezon în care au bifat două finale, deși au participat la numai patru turnee.

În 2016 au pierdut primele două meciuri, ambele după trei seturi. Cota pentru o victorie a fetelor noastre este destul de tentantă și merită încercată, în condițiile în care cuplul Kuznețova/Pavlyuchenkova nu pare să se fi legat încă.

Meciul dintre Irina Begu/Monica Niculescu și Anastasia Pavlyuchenkova/Svetlana Kuznețova va avea loc marți, de la ora 16:30.

Turneul WTA Premier 5 de la Roma este disputat pe zgură şi dotat cu premii totale în valoare de 2.399.000 de euro.

Cele mai citite

Corabia Piraților Beach Club Avrig – tărâmul exotic cu atracții estivale

Comunicat de presă 14 mai 2024 Vara își intră tot mai serios în drepturi iar iubitorii de momente de relaxare specifice acestui anotimp trebuie...

Iohannis reacționează la vestea tragică din Slovacia. “Sunt șocat să aflu”

Klaus Iohannis s-a declarat șocat de faptul că premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. "Şocat să aflu de faptul că prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico,...

SUA avertizează Raiffeisen Bank că îi taie accesul la sistemul financiar american din cauza legăturilor cu Rusia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a fost avertizat, în scris, de Trezoreria SUA că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă