16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTendinţele vin de la Frankfurt

Tendinţele vin de la Frankfurt

Târgul Tendence de la Frankfurt a reunit la sfârşitul verii mii de expozanţi şi zeci de mii de vizitatori din toate colţurile lumii, marcând tendinţele de toamnă-primăvară în designul de interior, decoraţiuni pentru casă şi accesorii emoţionale, dar şi pentru decoraţiile de sărbători.

Evenimentul a constituit o oportunitate pentru cei interesaţi de frumos – designeri, arhitecţi, firme producătoare, dar şi persoane aflate în căutare de decoraţiuni şi lifestyle, pentru care vizitarea acestei manifestări a însemnat nu doar informaţii utile, dar şi satisfacţii şi emoţie.

Secţiunea Giving a cuprins cadouri de toate tipurile (produse de gastronomie, obiecte de artizanat, bijuterii etc.), accesorii personale (de la obiecte din piele, genţi, şaluri, ochelari, pălării, încălţăminte până la telefoane mobile şi accesorii pentru laptopuri), în timp ce Living a propus piese de mobilier, textile, corpuri de iluminat, decoraţiuni interioare, decoraţiuni pentru sărbătorile de iarnă şi accesorii pentru grădină.

De un interes aparte s-a bucurat conceptul Young Talents, care i-a reunit pe cei mai talentaţi tineri designeri.

În ceea ce priveşte tendinţele, accentul s-a pus pe obiecte elegante, minimaliste (în combinaţii de alb, negru şi roşu), pe decoraţiuni romantice cu un design graţios, produse în stil vintage. Ca materiale, se propun cele combinate în contrast: metal rece cu lemn cald, sticlă cu porţelan, caşmir, lână şi blănuri. Mix&match-ul rămâne la modă.

Cum se vor traduce tendinţele menţionate în interioarele noastre? În prim plan se situează natura, prin interes sporit pentru flori şi plante în diferite aranjamente, buchete viu colorate, vase şi tablouri luxuriante cu plante. Pernuţele, lucrurile de mână, vasele lucrate şi decorate manual, iluminatul special, obiectele, accesoriile şi decoraţiile etnice, obiectele realizate din materiale sintetice şi vopsite în culori vii (roz, verde crud, galben) sunt în continuare principalele elemente decorative. Decoraţiile, podoabele şi obiectele lucrate manual, stilul romantic şi retro devin foarte importante şi ne schimbă interioarele şi modul de viaţă.  

Cele mai citite

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă