21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialTendinţele toamnei: machiaj îndrăzneţ, coafuri clasice

Tendinţele toamnei: machiaj îndrăzneţ, coafuri clasice

La toamnă vei atrage toate privirile dacă alegi culorile tari pentru machiajul de seară, precum fardul de pleoape albastru închis şi rujul purpuriu, completate de un coc sofisticat, iar în timpul zilei un machiaj natural şi o coafură ciufulită, uşor de aranjat şi purtat, scrie The Independent.

Sprâncene multicolore şi smoky eyes

Cele mai potrivite culori pentru pleoape în acest sezon sunt albastrul şi verdele închis, dar şi griul petrol. “Pentru un look mai dramatic, machiajul smoky în nuanţe de albastru marin este foarte indicat”, a spus Nicola Moulton, director de frumuseţe la revista Vogue. “Sprâncenele multicolore, deşi nu sunt potrivite pentru cei slabi de inimă, reprezintă o alegere controversată şi îndrăzneaţă”.

Pentru machiajul din timpul zilei însă, încearcă închiderea uşoară la culoare a sprâncenelor, pentru a pune în evidenţă fardul albastru, care ar trebui să fie întins până la arcadă. Tom Pecheux, director creativ de make-up la Estée Lauder, a creat o gamă de toamnă numită Blue Dahlia, care include o paletă de nuanţe plăcute şi la modă, ce pot fi combinate după preferinţe, în funcţie de cât de sălbatică şi furtunoasă vrei să arăţi.

“Lookul smoky este clasic. Poate fi atât îndrăzneţ sau rebel, cât şi sofisticat. Am vrut să revoluţionez acest machiaj, aşa că am adăugat albastru strălucitor pentru a crea ceva la modă. Înainte de toate însă, secretul unui machiaj reuşit este să aplici fardul în straturi foarte fine”.

Păstrează-ţi tenul proaspăt şi mat cu ajutorul pudrei şi, dacă poţi, renunţă la fardul de obraji. Focusul ar trebui să rămână în zona ochilor, dar te poţi juca şi cu zona buzelor, aplicând un luciu transparent sau auriu.

Buze purpurii

Uită de lookul proaspăt şi natural de vară, pentru că toamna este oportunitatea perfectă de a încerca unul dintre machiajele sofisticate pe care le-ai văzut pe podium. Buzele în culori închise sunt întotdeauna în vogă atunci când vremea devine racoroasă, iar în sezonul acesta, cea mai potrivită culoare este violetul închis, care are un efect direct şi dramatic, fără a fi însă agresiv sau înfricoşător.

Culoarea purpurie de anul acesta reprezintă o abordare mai sofisticată a trendului din anii ‘90, bazat pe nuanţa fructelor de pădure, îmbunătăţită cu strălucire, un aspect metalic şi o textură mai prietenoasă cu pielea. Caută nuanţele violet-roşiatice, pentru că sunt cele mai uşor de purtat şi avantajează toate tipurile şi culorile de ten. Nuanţele apropiate de negru vor face însă faţa să pară ternă şi dinţii galbeni.

“O bază de machiaj naturală, completată cu o culoare închisă pe buze este foarte la modă în această toamnă”, a spus Paul Herrington, make up artist pentru Bobbi Brown. “Pentru un efect garantat, ochii trebuie să fie definiţi, dar nu accentuati exagerat. Conturul şi două straturi de mascara sunt suficiente”.

Purpuriul de toamnă este potrivit nu numai pentru faţă, ci şi pentru unghii: Chanel a creat o noua culoare de ojă, numită “Paradoxal”. O nuanţa mată, cu irizaţii gri-liliachii şi tonuri de magenta poate părea cel puţin ciudată pentru neiniţiaţi, dar oamenii din lumea modei sunt înnebuniţi după noul lac de unghii.

Neutru sau arămii pentru obraji

Machiajul de zi trebuie să se potrivească cu hainele clasice şi echilibrate din colecţiile de toamnă, inspirate din anii ‘70. Tonurile neutre pentru faţă şi obraji, dar şi cele arămii, care inspiră sănătate şi vitalitate, sunt indicate în toamna aceasta.

Alege un fond de ten care să îţi facă pielea să radieze si nu să lucească. În acest fel nu vei mai avea nevoie de blush. Noul fond de ten Teint Radiance de la Ives Saint Laurent este o alegere care întruneşte aceste condiţii.

“Machiajul trebuie să fie modern, dar şi să îngrijească pielea. Alege Creme de la Mer Radiant Concealer, care are o textură uşoară şi acoperă imperfecţiunile. Adaugă apoi puţină pudră bronzantă pe obraji şi defineşte ochii, pentru un look perfect”, a spus Alessandra Steinherr, director de frumuseţe la revista Glamour.

Dacă nu poţi să ieşi nici până la magazinul de la parterul blocului nemachiată, aplică pe pleoape un fard cremos, în nuanţe argintii, şi puţin mascara. Renunţă la tuş, pentru că vei arăta ca o păpuşă de plastic.

Cocuri sofisticate şi tunsori lejere

Tunsoarea sezonului este, fără îndoială, Freja, inspirată de fotomodelul Freja Beha Erichsen. Coafura este lejeră, până la umeri, şi i se dă volum prin filare. Se potriveşte aproape tuturor formelor de faţă şi nu are nevoie de prea multă aranjare înainte să ieşi din casă.

“Are un aspect ciufulit şi este comodă”, a spus Andrew John, de la salonul London’s Percy&Reed. “Nu folosi prea multe produse de fixare sau modelare, pentru ca structura dezordonată să fie vizibilă. Usucă părul cu jet de aer rece, în mai multe direcţii, pentru un aspect rebel şi plin de volum”. Dacă îţi doreşti un look de vacanţă, aplică un spray cu apă sărată.

Cocurile mari sunt din nou la modă în această toamnă. Fie că optezi pentru unul lejer, prins la ceafă, fie că alegi unul înalt şi foarte bine pieptănat, vei atrage toate privirile. “Cocul cel mai apreciat în acest sezon va fi însă unul sofisticat şi ingrijit”, a spus hairstylistul Luke Hersheson.

 

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

FOTO. Beat, a intrat cu mașina pe şantierul de modernizare a liniilor de tramvai de la Barbu Văcărescu

Un incident grav a avut loc noaptea trecută în București, unde un șofer băut a pătruns cu mașina pe șantierul de modernizare a liniei...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă