21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialTecău a pierdut la Wimbledon

Tecău a pierdut la Wimbledon

Constănţeanul a capotat în ultimul act al celebrului turneu disputat pe iarba londoneză, fiind învins categoric şi ratând astfel primul titlu de Mare Şlem al carierei.

Anul 2010 este unul de excepţie pentru tenismanul constănţean Horia Tecău, care  şi-a trecut în cont trei turnee câştigate şi a fost la un pas de a reuşi cea mai bună performanţă a carierei, un titlu de Mare Şlem. Alături de suedezul Robert Lindstedt, Tecău a ajuns în finala celui mai celebru turneu de tenis din lume, Wimbledon.

Acolo însă, constănţeanul şi partenerul său au avut o evoluţie dezamăgitoare şi în final au fost învinşi de perechea Jurgen Melzer/Philipp Petzschner  (Austria/Germania). Cotaţi cu a 16-a şansă la cucerirea titlului, românul şi suedezul au întâlnit pe parcursul turneului mai multe echipe de calibru, mult mai bine văzute de specialişti. Jocul perfect practicat până în ultimul act al întrecerii nu a mai avut corespondent şi în finala de sâmbătă. Lindstedt a încercat totul pentru a câştiga, însă a fost tras în jos de un Tecău speriat parcă de obţinerea unei performanţe atât de mari. Cei doi au pierdut partida în trei seturi, Melzer şi Petzschner profitând din plin de jocul slab al celor doi adversari. Partida a început practic de la scorul de 1-0 pentru perechea austro-germană, care a reuşit să se impună în primul game al partidei cu 6-1 şi îşi arăta intenţia de a termina repede partida.

Tecău şi colegul său au reuşit să echilibreze jocul în setul secund, însă momentele decisive au fost gestionate mai bine de adversari, care s-au impus şi în setul doi cu scorul de 7-5 şi astfel au ajuns la un set de titlu. Nu ­le-a trebuit foarte mult pentru a-l obţine (din nou 7-5) şi a câştiga astfel turneul. Pentru Tecău, accederea în finala turneului de la Wimbledon reprezintă deja cea mai mare performanţă a carierei, însă rămâne regretul că evoluţia din finală a fost sub aşteptări.  

Salt pentru constănţean

Înainte de Wimbledon, Horia Tecău ocupa locul 32 în ierarhia de dublu a tenisului mondial, aceasta fiind cea mai înaltă ­poziţie ocupată de un român la ora actuală. Accederea în finala de la Wimbledon i-a asigurat lui Tecău suficiente puncte ATP ­pentru a urca în primii 30 de ­jucători ai lumii. Tecău şi ­Lindstedt au posibilitatea de a intra în primele 8 echipe de dublu şi astfel să participe la turneul campionilor de la final de an. Dar pentru asta trebuie să continue pe linia rezultatelor pozitive.

4 finale a jucat Horia Tecău în acest an, cea mai importantă dintre acestea fiind însă pierdută, cea de la Wimbledon.

Cele mai citite

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...
Ultima oră
Pe aceeași temă