16.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialŢeapa Singer revine

Ţeapa Singer revine

Pe zeci de stâlpi şi copaci din Reşiţa a apărut în ultimele zile un anunţ prin care un aşa-zis „co-lec-ţionar german” se arată dispus să îi îmbogăţească pe cei ce deţin maşini de cusut Singer. Colecţionarul spune că ar plăti bani grei, chiar şi până la 45.000 euro, pentru o astfel de maşină. Culmea este că anunţurile au fost puse pe stâlpi de un grup de copii care, la rândul lor, au fost traşi pe sfoară.

Copiii, primii păcăliţi

Pentru ca anunţul să fie cât mai credibil, pe afiş, pe lângă sumele tentante, colecţionarul a aşezat la loc de cinste şi steagul european. Fluturaşii au fost lipiţi în oraş de câţiva copii care au fost păcăliţi de un cetăţean care le-a promis bani în schimbul muncii lor.

Copiii creduli şi gata să facă un ban cinstit au făcut ce le-a cerut escrocul. S-au întâlnit cu bărbatul, au luat fluturaşii, au luat lipiciul, şi-au împărţit zonele din oraş şi au plecat la lucru, totul pentru 50 de lei. ,,Toate bune şi frumoase, numai că, atunci când să primească banii pentru munca lor, copiii au primit un mesaj precum că îi caută poliţia fiindcă au lipit afişe în locuri neautorizate”, spune Ion Vida, tatăl unuia dintre copii.

După ce reporterii au sunat la numărul afişat pe fluturaşi, am fost întâmpinaţi de mesageria vocală, şi într-o germană voit stâlcită combinată cu limba română o voce a comunicat faptul că omul de afaceri nu este disponibil. După vreo două ore, reporterii RL au fost contactaţi de un aşa-numit domn Klaus care, foarte amabil, a explicat ce vrea.

Cu toate că aşa-zisă serie a maşinii comunicată de reporteri a fost una imaginară, neamţul s-a arătat entuziasmat spunând că va cumpăra maşina imediat. Însă a cerut, cu titlu de garanţie, ca vânzătorii să vireze nişte bani într-un cont, sumă deloc neglijabilă, fix 3.000 de lei, iar mai apoi urmau să apară alte instrucţiuni.

MIT

De ce ar avea valoare maşinile de cusut

„Legat de acest mit al maşinilor de cusut de zeci de mii de euro, se spune că ele au fost făcute de către evreii din lagărele de concentrare în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Există două variante care explică valoarea lor. Prima: că seriile de producţie ale maşinilor sunt, de fapt, câte o jumătate din numărul unor conturi bancare ale evreilor care le-au produs. A doua variantă, mai simplă, spune că, de fapt, aceste maşini ar conţine piese din platină”, spune un poliţist care anchetează „Ţeapa Singer”.

Cele mai citite

Locuitorii unui cartier din sectorul 1, sinistrați, după căderea unui copac

Un copac a căzut pe drumul de acces către cartierul Greenfield din sectorul 1 al Capitalei, locuitorii fiind sinistrați. Arborele căzut a blocat complet drumul...

Traficanți de droguri prinși la Sibiu. Vindeau cu sume cuprinse între 100 și 140 lei

La data de 28 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sibiu, au dispus...

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...
Ultima oră
Pe aceeași temă