12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO Tăriceanu îl atacă pe Iohannis: Duhul Sfânt ne dă sfaturi

VIDEO Tăriceanu îl atacă pe Iohannis: Duhul Sfânt ne dă sfaturi

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat joi un nou atac, extrem de dur, la adresa șefului, informează Digi 24.

Declarația lui Tăriceanu apare în contextul declarațiilor lui Klaus Iohannis despre acei membri ai Guvernului care ar trebui să facă un pas înapoi când au probleme cu legea, așa cum este cazul miniștrilor Sevil Shhaideh și Rovana Plumb.

La Parlament, șeful ALDE a fost întrebat de jurnaliști despre declarațiile președintelui Klaus Iohannis, potrivit cărora „într-un stat de drept, persoanele urmărite penal, judecate penal, condamnate penal nu trebuie să fie în conducerea statului”.

„Când aud declarațiile astea, am de multe ori senzația că printre noi – am o revelație așa – s-a coborât Duhul Sfânt și care ne dă nouă sfaturi, păcătoșilor. Noi, păcătoșii, suntem oamenii politici, iar Duhul Sfânt ne dă sfaturi. Cred că președintele uită că este la fel de om politic ca și noi toți. Al doilea lucru pe care îl uită este că funcționează în dreptul fiecăruia, și în dreptul domniei sale, prezumția de nevinovăție, de care s-a bucurat când a fost ales președinte al României”, a răspuns Tăriceanu.

Șeful ALDE a mai spus că, „până una, alta”, în cazul vicepremierului Sevil Shhaideh „împotriva ei nu sunt formulate acuzații” și „nu există nicio cerere de începere a urmăririi penale”. „Deci, pentru ce să-și dea demisia?”, i-a întrebat Tăriceanu pe jurnaliști.

Șeful Senatului ignoră însă faptul că DNA a început deja urmărirea penală împotriva lui Sevil Shhaideh, pe care a acuzat-o de abuz în serviciu, pentru fapte comise când era secretar de stat.

„Dacă stăm să ne imaginăm, am putea la un moment dat să ne trezim cu astfel de cereri, pe diferite hotărâri de Guvern, pentru toți membrii Guvernului. Stau și mă întreb dacă nu cumva chestiunea asta i-a convenit domnului președinte, ca actualul Guvern să fie destrămat, primul ministru, practic, să fie nevoit să-și dea demisia și să ne mai trezim, încă o dată, cu un Guvern de tehnocrați, pentru că, iată, cu pași repezi se apropie alegerile prezidențiale din 2019”, a mai spus Tăriceanu.

„Regret că își imaginează că o să înghițim poveștile pe care ni le livrează”, a mai declarat șeful Senatului.

Ulterior, în aceeași declarație, Tăriceanu a precizat că se întreabă „dacă mai este posibilă o colaborare cu președintele care nu urmărește decât destabilizarea instituțiilor democratic alese”.

„Până la urmă, el este cel care patronează acest sistem corupt de putere din România și o spun foarte clar!”, a rostit apăsat șeful ALDE.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă