14.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialTalibanii se declară învingători în războiul cu SUA

Talibanii se declară învingători în războiul cu SUA

Statele Unite au pierdut orice şansă de a instaura pacea în Afganistan şi nu au altă soluţie în afara retragerii necondiţionate, afirmă reprezentaţii talibanilor, într-un comunicat publicat la împlinirea a nouă ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, informează Mediafax.

“La nouă ani după 11 septembrie şi după ce au încercat toate soluţiile militare posibile în Afganistan, au pierdut orice şansă de a instaura pacea”, conform comunicatului.

Statele Unite “nu mai au decât o singură opţiune – retragerea forţelor din Afganistan fără condiţii prealabile”, adaugă textul dat publicităţii la Kandahar, fosta capitală a regimului talibanilor.

“Nu au dreptul să impună condiţii sau precondiţii pentru retragerea lor din Afganistan, pe de o parte pentru că au invadat şi ocupat ţara în mod ilegal şi, pe de altă parte, pentru că au fost învinşi”, tranşează comunicatul.

Preşedintele american Barack Obama a declarat recent că retragerea din Afganistan ar putea să înceapă în vara anului viitor, dar numai dacă situaţia de pe teren o va permite.

Cele mai citite

“Am venit, am semnat şi acum trecem la treabă cu toţii”. FCU Craiova are un nou antrenor

FCU Craiova are un nou antrenor. Formația din liga a doua a semnat cu Marius Croitoru pe o perioadă de doi ani. "Am venit, am...

EXCLUSIVE: Bucharest Tribunal Judge to be Persecuted or Arrested for Defying a Mob Group in the Adamescu’s Case

MAFIA GROUP TARGETING ROMANIAN JUSTICE AND DAN ADAMESCU'S SON Alexander Adamescu's Extradition: It has been confirmed that if Alexander Adamescu were to be extradited, he...

Ce au în comun Donald Trump și Viktor Orban. “Nu vrem să…”

Donald Trump, fostul președinte al Americii și actual candidat pentru scaunul de la Casa Albă, a afirmat, într-un interviu, că el și Viktor Orban...
Ultima oră
Pe aceeași temă