27.8 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăPoliticăCe au în comun Donald Trump și Viktor Orban. "Nu vrem să..."

Ce au în comun Donald Trump și Viktor Orban. “Nu vrem să…”

Donald Trump, fostul președinte al Americii și actual candidat pentru scaunul de la Casa Albă, a afirmat, într-un interviu, că el și Viktor Orban împărtășesc o viziune comună privind evitarea războaielor. „Dacă vă uitați la Viktor Orban, veți vedea că avem ceva în comun: nu vrem să vedem războaie”, a spus Trump.

În cadrul discuției, Trump a subliniat că, pe durata mandatului său, Statele Unite nu au fost implicate în războaie, exceptând lupta împotriva organizației teroriste Statul Islamic, pe care „noi am încheiat-o 100%”. Această declarație reflectă poziția sa de a menține SUA în afara conflictelor militare pe scară largă și de a prioritiza rezolvarea rapidă a amenințărilor teroriste.

“Nu vreau războaie. Cred că este atât de oribil, atât de inutil şi atât de costisitor în vieţi şi bani – în această ordine – şi distruge aceste ţări”, a spus Trump. El a susţinut că dacă ar fi fost preşedinte nu ar fi avut loc nici războiul din Ucraina, nici atacul din 7 octombrie anul trecut al organizaţiei islamiste palestiniene Hamas împotriva Israelului, potrivit Agerpres.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă