33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialTablou de Andy Warhol, cumpărat cu 35 de milioane de dolari

Tablou de Andy Warhol, cumpărat cu 35 de milioane de dolari

Un autoportret al artistului american Andy Warhol, pus în vânzare pentru suma de 35 milioane de dolari, a fost achiziţionat miercuri la Art Basel, cel mai mare târg de artă contemporană din lume, organizat în oraşul elveţian Basel, au anunţat organizatorii evenimentului, citaţi de AFP. Este vorba de o operă de artă ce datează din 1986, intitulată "Fright Wig", vândută de galeria Skarstedt, expusă în trecut la Londra şi New York, au precizat organizatorii Art Basel.

În luna mai, la New York, casa de licitaţii Sotheby's a vândut o serie de şase autoportrete ale pictorului Andy Warhol, realizate în 1986, cu suma de 30,1 milioane de dolari.

Operele lui Andy Warhol sunt extrem de apreciate de colecţionari. Casa Christie's a vândut o altă operă a artistului american, intitulată "Race Riot", cu 62,8 milioane de dolari, iar serigrafia "White Marilyn" a fost achiziţionată cu 41,04 milioane de dolari.

Recordul pentru o operă creată de Andy Warhol a fost stabilit în noiembrie 2013 de monumentalul "Silver Car Crash (Double Disaster)", care a fost achiziţionat cu 105 milioane de dolari. Miercuri seară, aceeaşi galerie Skarstedt a vândut opere de Richard Prince şi Georg Baselitz cu 2,2 milioane de dolari, respectiv 3 milioane de dolari. Galeria muncheneză Thomas a vândut o versiune a celebrului tablou "Love" al artistului american Robert cu suma de 1,85 milioane de dolari.

Târgul Art Basel şi-a deschis porţile pentru invitaţi VIP încă de marţi. În acea zi, 11 opere de artă, valorând fiecare peste 1 milion de dolari, şi-au găsit noi cumpărători. Printre ele s-au aflat tabloul "Mumbo Jumbo", realizat de Julie Mehretu, vândut cu 4,85 milioane de dolari, şi "Nothing is a problem for me", de Damien Hirst, vândut cu aproape 6 milioane de dolari.

Galeria newyorkeză Andrea Rosen a anunţat că a vândut 75% din operele pe care le-a prezentat la Basel în acest an în primele două ore al zilei de marţi. Art Basel şi-a deschis porţile pentru publicul larg joi dimineaţă, după două zile în care accesul a fost rezervat clienţilor VIP. Acest târg celebru de artă contemporană, care se va închide pe 22 iunie, aşteaptă în acest an aproximativ 70.000 de vizitatori.

Cele mai citite

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa serviciilor de citire a contoarelor de energie electrică din România

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibile trucări ale unor licitaţii publice organizate de unele autorităţi/entităţi contractante pentru atribuirea contractelor de servicii de...

Cele nouă puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează SIPRI

Cele nouă țări recunoscute ca fiind puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează Institutul Internațional de la Stockholm pentru Cercetări în domeniul Păcii (Stockholm International...

Cod galben de caniculă şi disconfort termic, luni şi marţi, în mai multe judeţe ale ţării

Meteorologii au emis avertizare de caniculă şi disconfort termic pentru mai multe judeţe ale ţării, valabilă luni şi marţi, când temperaturile vor fi ridicate....
Ultima oră
Pe aceeași temă