27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialSurse: Guvernul vrea să suspende şase luni emiterea titlurilor de despăgubire pentru...

Surse: Guvernul vrea să suspende şase luni emiterea titlurilor de despăgubire pentru case naţionalizate

Guvernul intenţionează să suspende pentru şase luni emiterea titlurilor de despăgubire pentru proprietăţile naţionalizate de regimul comunist, invocând lipsa de fonduri, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Guvernul a pregătit deja un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru suspendarea aplicării unor dispoziţii ale Legii 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, în baza căreia sunt acordate aceste titluri, potrivit unor surse citate de Mediafax.

“Proiectul de act normativ prevede suspendarea pentru şase luni a emiterii titlurilor de despăgubire pentru imobilele naţionalizate, din cauza lipsei resurselor financiare. Documentul urmează să fie discutat în Guvern, care va decide dacă va fi aplicată această măsură“, au arătat sursele.

Contactat de MEDIAFAX, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Dorina Danilescu, a refuzat să comenteze.

Titlurile de despăgubire sunt certificate emise de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, în numele statului, care incorporează drepturile de creanţă ale deţinătorilor asupra statului român corespunzător despăgubirilor acordate. Acestea pot fi valorificate prin conversie în acţiuni emise de Fondul Proprietatea sau prin preschimbarea în titluri de plată.

Cele mai citite

Aur pentru Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 1.000 metri la Europene

Sportivul român Cătălin Chirilă a obținut o performanță remarcabilă la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged, Ungaria, câștigând medalia de aur în proba...

Germania, victorie la scor contra Scoției, în primul meci de la EURO 2024

Germania a învins seara trecută, la Munchen, scor 5-1, echipa naţională a Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal EURO 2024. Scorul...

Florin Răducioiu, amintiri despre Cupa Mondială din 1994

Florin Răducioiu a discutat despre echipa națională a României și despre perioada Campionatului Mondial din 1994. Fostul atacant al echipei AC Milan a participat...
Ultima oră
Pe aceeași temă