27.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialSupradoză de indie irlandez

Supradoză de indie irlandez

Mii de fani au ovaţionat şi au cântat alături de The Cranberries, care a oferit un spectacol de zile mari.

Zone Arena, cea mai nouă gazdă pentru evenimentele muzi­cale din Capitală (şi nu numai, dacă ne gândim că în septembrie va găzdui meciul de tenis de Cupa Davis dintre România şi Chile), a fost aseară invadată de peste 10.000 de oameni.

Indie românesc în deschiderea concertului

Grupuri mari de oameni au început să se îndrepte spre concert încă de la orele 18.30, astfel încât la 19.45, când pe scenă au urcat bucureştenii de la The Amsterdams, câteva mii de fani erau deja „pe poziţii” pentru a asculta cea mai iubită trupă autohtonă care cântă indie şi n-au fost dezamăgiţi. La primul lor concert în deschiderea unei formaţii mari, „amsterdamşii” au fost extrem de atenţi la toate detaliile şi şi-au încântat fanii timp de 45 de minute, pieselor lor sunând excelent. „Ne-am străduit să fim la înălţimea trupei care a cântat după noi şi ne bucurăm că toată lumea a fost mulţumită”, ne­a mărturisit după show Augustin Nicolae, basistul de la The Amsterdams, care a transpirat serios ca totul să fie ca la carte.

„Zombie” a încheiat prima parte a concertului

Momentul culminant a fost, fireşte, intrarea pe scenă a celor de la The Cranberries. Simpatica solistă Dolores O’Riordan, îmbracată într-o rochie roz cu volănaşe şi un bolero stil gotic din dantelă neagră, ţinută completată de bocanci, mitene negre, lungi, şi de un colier la gât, de asemenea negru, a început concertul cu un „Good evening, Romania!”, urmat, imediat, de „Analyze”. Piesa a stârnit primele urale şi aplauze din partea publicului, dar era doar începutul. Aproape toţi cei 10.000 de fani, majoritatea cunoscători ai textelor, au cântat în continuare la unison cu irlandezii. Piesele Animal Instinct, How,  Dreaming My Dreams , Linger, Wanted, Just My Imagination, When You’re Gone, Switch of the Moment, Desperate Andy, Time Is Ticking Out, Can’t Be With You, Ode To My Family, Free to Decide, Salvation, Ridiculous Thoughts şi Zombie au „curs” una după alta timp de aproape o oră. De altfel „Zombie” a încheiat prima parte a recitalului în strigătele entuziaste ale mulţimii.

Păpuşica roz se transformă în vrăjitoare

Cei patru au revenit în scenă, cu o Dolores O’Riordan complet schimbată, păpuşica în roz din prima parte a show-ului purtând de astă dată o ţinută neagră, de vrăjitoare. Ea a încântat în continuare cu „Put Me Down”, „Still Can’t”, “Promises” şi a încheiat, la fel ca în majoritatea concertelor din ultima vreme, cu „Dreams”. „Sunteţi uluitori, sunteţi o inspiraţie!”, a spus în încheiere Dolores, dar înainte de a părăsi scena şi-a desfăcut colierul de la gât şi i l-a oferit unei fetiţe de apro­ximativ patru ani, îmbrăcată în roz, care purta pe cap o cordeluţă cu „pampoane” menite să-i apere urechile de sunetul prea puternic, care stătea cocoţată pe umerii tatălui ei.

Dolores O’Riordan, o solistă cu voce nepământeană

Fanii  The Cranberries au pă­ră­sit cu greu Zone Arena, parcă nevenindu-le să creadă că „Dreams” a fost ultima pie­să a show-ului, deşi solista anun­ţase acest lucru. Aprinderea luminilor în perimetru şi intrarea tehnicienilor pe scenă pentru demontarea echi­pamentelor au parafat finalul. Pentru toată lumea, chiar şi pentru cei care încă mai loveau fâşiile de podelele cu picioarele, a fost clar că a sosit momentul să se îndrepte spre ieşiri. Bulevardul Barbu Vă­cărescu, unde nu au mai cir­culat decât tramvaiele ime­diat după terminarea show-ului,  s-a umplut de miile de ti­neri şi mai puţin tineri care au continuat să fredoneze piesele îndrăgite. „The Cranberries au demonstrat că, indiferent de trecerea timpului, o trupă bună nu poate aduce pe scenă decât un spectacol remarcabil. Cu un mix unic de talent şi influenţe muzicale diferite, de la rock la pop, indie şi folk irlandez, trupa a electrizat pu­blicul, prin vocea, parcă nepă­mân­­teană, a lui Dolores O’Riordan”, ne-a declarat Andreea Andrescu, din partea organizatorilor de la Events.  

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...

Modificări de trasee, pentru mai multe linii ale STB, mâine

Cu ocazia organizării evenimentului sportiv „YOLO JERSEY”, duminică, 16.06.2024, circulația rutieră va fi restricționată pe Bd. Mircea Vodă – pe tronsonul cuprins ȋntre Pasajul Mărăşeşti şi...

VIDEO. Messi, pe val înainte de Copa America. Argentinianul a reușit dubla într-un amica cu Guatemala

"Magicianul" Leo Messi, de neoprit înainte de Copa America. Starul din MLS a înscris două goluri pentru Argentina în ultimul meci de pregătire pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă