30 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialSUA și Marea Britanie au o poziţie comună în privința situației din...

SUA și Marea Britanie au o poziţie comună în privința situației din Ucraina

SUA și Marea Britanie au o poziţie comună în privința situației din Ucraina șisusținerea acestui stat în fața Rusiei, transmite Mediafax care citează The Times.

"Rusia a încălcat regulile odată cu anexarea ilegală şi autoproclamată a Crimeei şi odată cu trimiterea de trupe în teritoriul ucrainean, ameninţând şi subminând bazele unui stat suveran", scriu cei doi lideri.

"În timp ce Rusia încearcă să forţeze un stat suveran să-şi abandoneze dreptul la democraţie şi să-i hotărască viitorul folosind arme, noi trebuie să sprijinim dreptul Ucrainei de a-şi decide propriul viitor democratic şi să continuăm eforturile pentru a consolida mijloacele Ucrainei", continuă ei.

Acest editorial, publicat cu puţin timp înainte de deschiderea summitului NATO, afirmă că Alianţa ar trebui să se instaleze "permanent" în Europa de Est, cu o forţă de reacţie rapidă alcătuită din forţe speciale tereste, aeriene şi maritime care ar putea "fi mobilizate oriunde în lume foarte rapid".

Obama şi Cameron îndeamnă celelalte state membre NATO să respecte obiectivul de a consacra cel puţin 2% din PIB pentru cheltuieli militare, cu scopul a de arăta că "rezoluţia noastră colectivă este mai solidă ca oricând".

Pe de altă parte, editorialul subliniază că Washingtonul şi Londra "nu vor slăbi în hotărârea lor de a-i înfrunta" pe extremiştii din cadrul grupării Statul Islamic ce acţionează în Irak şi Siria şi care au ucis doi ostatici americani şi ameninţă cu uciderea unui cetăţean britanic, mai scrie Mediafax.

"Dacă teroriştii cred că ne vom pleca în faţa ameninţărilor lor, ei nu pot decât să se înşele în continuare. Ţări ca Marea Britanie şi Statele Unite nu se vor lăsa intimidate de către asasini barbari", avertizează cei doi lideri.

Cele mai citite

Zbor direct Bucureşti-Baku şi retur, operat de Azerbaijan Airlines

Primul zbor pe ruta Bucureşti-Baku, Zbor direct Bucureşti-Baku şi retur, operat de Azerbaijan Airlines, a avut loc astăzi, pe 3 iunie 2024. Vor fi...

Asociația Prosumatorilor va participa la elaborarea legislației pentru dezvoltarea Comunităților de Energie din România

Asociația Prosumatorilor si a Comunităților de Energie (A.P.C.E.) va participa la elaborarea legislației privind dezvoltarea Comunităților de Energie din România. A.P.C.E. anunță că, în această...

Promisiune onorată a primarului Lia Olguța Vasilescu: un nou parc inaugurat în fiecare an Fantasy Park, capitol de poveste deschis de 1 Iunie în...

Un parc al poveștilor copilăriei, un loc de basm, plin de culoare și de mister. Așa arată cel mai nou proiect de regenerare urbană...
Ultima oră
Pe aceeași temă