16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSUA: Senatorul republican John McCain vrea legislație privind furnizarea de arme în...

SUA: Senatorul republican John McCain vrea legislație privind furnizarea de arme în Ucraina

Senatorul republican John McCain a declarat, joi, că senatorii americani vor elabora un proiect de lege care să solicite SUA să livreze arme Ucrainei dacă președintele Barack Obama nu va lua o decizie în acest sens, relatează Reuters, citat de Agerpres.

"Vom lua în calcul elaborarea unei legislații care să solicite acest lucru", a spus McCain.

Citeşte şi: Kerry, Merkel și Hollande – misiune la Kiev

Numeroși parlamentari americani critică, de luni de zile, reticența administrației Barack Obama de a livra armatei ucrainene muniții și echipamente grele. Ei cer "un ajutor defensiv letal", precum muniții antitanc.

"A ajuta Ucraina să respingă atacurile și să se apere nu este în contradicție cu găsirea unei soluții politice pașnice", a declarat John McCain, în cadrul unei conferințe de presă, alături de 11 colegi, între care și câțiva din același partid ca președintele american.

Citeşte şi: Merkel și Hollande se întâlnesc, vineri, cu Vladimir Puțin

Secretarul de stat american John Kerry a declarat, joi, la Kiev, că Barack Obama va decide, în curând, dacă va acorda Ucrainei arme letale pentru a lupta împotriva separatiștilor.

Totodată, Casa Albă a anunțat, joi, că Statele Unite nu au luat deocamdată nicio decizie privind furnizarea de armament letal administrației de la Kiev și a precizat că una dintre îngrijorările în ceea ce privește un posibil ajutor militar acordat Ucrainei este faptul că o astfel de acțiune ar putea crește vărsarea de sânge.

Un grup de senatori republicani și democrați, conduși de John McCain, și-au reînnoit, joi, apelul către președintele Obama de a trimite arme pentru a ajuta Kievul să se apere împotriva mișcării separatiste sprijinite de Rusia.

Cele mai citite

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...
Ultima oră
Pe aceeași temă