17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialSUA critică Estonia şi Belarusul privind traficul de persoane

SUA critică Estonia şi Belarusul privind traficul de persoane

Estonia şi Belarusul fac parte dintre ţările care trebuie monitorizate în privinţa traficului de persoane, potrivit raportului anual al administraţiei americane, publicat luni, relatează AFP, citat de Mediafax.

“Raportul mondial privind traficul de persoane”, un document întocmit de Departamentul de Stat, clasează cele două ţări din Europa de Est printre statele care trebuie monitorizate, deschizând calea unei posibile suprimări a ajutoarelor.

“Estonia este o ţară de origine, tranzit şi destinaţie pentru femeile supuse prostituţiei forţate şi pentru bărbaţii şi femeile supuşi muncii forţate“, se arată în document.

Situaţia din Belarus este similară. Dar în timp ce Guvernul eston este creditat cu anumite eforturi pentru a ameliora situaţia, cel de la Minsk “şi-a relaxat eforturile menite să impună respectarea legii”, notează textul.

În cele două ţări, prostituţia forţată afectează femei, dar şi copii.

Rusia, una dintre destinaţiile victimelor care vin din Estonia şi Belarus, figurează şi ea pe lista ţărilor care trebuie monitorizate, pentru al optulea an consecutiv.

Conform raportului american, aproximativ un milion de persoane din Rusia sunt exploatate de patroni care le iau documentele, le pun să muncească fără să le plătească, le brutalizează şi le privează de condiţii de viaţă decente.

Sectoarele de activitate cele mai afectate sunt construcţiile, industria, agricultura şi posturile domestice. În Rusia şi Belarus, numeroase persoane, în special copii, sunt forţate să cerşească.

De remarcat este că Estonia se alătură altor două state ale Uniunii Europene – Cipru şi Malta – care figurau deja pe lista ţărilor ce trebuie monitorizate în ceea ce priveşte traficul de persoane.

În total, 184 de ţări sunt menţionate în raportul american şi, pentru prima dată, figurează şi Statele Unite.

În această listă, 23 de state constituie lista neagră a raportului, pentru că “nu ating nivelul minim” de protecţie împotriva traficului şi “nu fac eforturi importante” pentru a remedia acest lucru.

 

Cele mai citite

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...

Armata Română deschide o nouă campanie de recrutare

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început o nouă campanie de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști. Aceasta este a doua campanie de acest tip din...

Cum alegi un Volvo XC 60 de vânzare, în leasing, de la o agenție cu experiență

Experiența de cumpărare a unei noi mașini poate fi foarte interesantă, deoarece oferte sunt pretutindeni. Piața de profil este suprasaturată de oferte și...
Ultima oră
Pe aceeași temă